e-Mobility vagyonkezelt részvénykosár

 

Az Nvidia kockázatot jelent az új „kriptobuborék” miatt

A kriptovaluta-árak közelmúltbeli emelkedése valószínűleg növeli az Nvidia grafikus processzorai iránti keresletet. Ezeket a chipeket videojátékokhoz tervezték, de kriptovaluták, például ethereum „bányászatára” is használják. Ez az a folyamat, amely magában foglalja a kriptovaluta tranzakciók összehangolását és frissítését a jutalmak fejében. És mivel az ethereum ára most már meghaladja az 1000 dolláros határt-és karácsony óta csaknem megduplázódott-a kriptográfia által vezérelt kereslet valószínűleg hatással lesz az Nvidia e hónapban véget érő negyedik negyedéves adataira. Csütörtökön közel 30%-ot emelkedett az Nvidia árfolyama.

Az Nvidia árfolyama ezen a héten 1,66%-o emelkedett. A Citibank szerint 2021 első felében növekedhet az Nvidia termékek utáni kereslet, ugyanakkor a grafikus kártyákat is gyártó cégnek is vannak korlátjai, ezért az árképzésüket alakítani kell. De a Citibank potenciálisan növekedési irányt lát az Nvidia részvényeiben.

 

A BYD újabb megrendelést nyert

A BYD nagy megrendelést kapott további 406 tisztán elektromos busz szállítására a kolumbiai fővárosba, Bogotába, röviddel azután, hogy december közepén bejelentették a 470 tiszta elektromos busz városba történő szállítását. A BYD az ilyen megrendelés érdekében együttműködik a kolumbiai buszgyártóval, a Superpolo-val a buszok karosszériáján.

A BYD részvényárfolyama 27,09%-ot emelkedett az utóbbi egy hét alatt. A milliárdos Warren Buffett által támogatott BYD Company autógyártó szerint új elektromos luxusszedánjának, a „Han”-nak havonta nőtt az eladása, és novemberben meghaladta a 10.000 darabot. A BYD tavaly decemberben 28.841 darab elektromos autót adott el, ami 120,18 százalékkal több, mint egy évvel ezelőtt.

 

A Tesla néhány nap alatt eladta a Model Y-ok negyedét Kínában

A Tesla új jármű bevezetési stratégiát alkalmaz az Y modellhez. Ellentétben a korábbi járműprogramokkal, mely során a fremont-i gyárból (Kalifornia) importáltak más piacokra autókat, az Y modelleket új piacokon gyártja a cég. Az elmúlt kilenc hónapban a Tesla bővítette a Gigafactory Shanghai céget, hogy felkészüljön az elektromos SUV gyártására. Végül a Tesla az elmúlt hetekben megkezdte a Model Y gyártását a Gigafactory Sanghajban. A kínai piacra dobásával a Tesla frissítette az elektromos SUV árát is, amely most 339.900 jüannal (52.000 dollár) kezdődik a nagy hatótávolságú kettős motoros változatnál. A Tesla frissítette az Y modell online konfigurátorát Kínában, a második negyedévre várhatóak a kiszállítások befejezése.

A Tesla részvényárfolyama 700 dollárról 880 dollár felé emelkedett. A Tesla részvényei ezen a héten 24,71%-ot emelkedtek. Elon Musk átvette a vezetést Jeff Bezostól, nettó vagyona ugyanis 188,5 milliárd dollárra nőtt, 1,5 milliárd dollárral haladja meg az Amazon alapítójáét. Musk nagyjából egy év alatt jött fel a 35. helyről az elsőre, tavaly novemberben szorította le a második helyről Bill Gates-et, a Microsoft társalapítóját.

 

 

 

Telemédia vagyonkezelt kosár

 

A Bechtle a koronavírus elleni oltási központoknak segít

Az informatikai szolgáltató megbízást kapott asztali számítógépek, laptopok és perifériák szállítására és konfigurálására, hálózati infrastruktúra telepítésére és technikai támogatásra a zökkenőmentes informatikai műveletek érdekében. Számos Bechtle helyszín kapott utasítást az oltási központok támogatására, amelyek hamarosan működésbe lépnek a COVID-19 elleni harcban. A Bechtle informatikai hardvereket és szolgáltatásokat nyújt számos németországi oltási központhoz. A Bechtle ezeket a kezelt szolgáltatásokat a hét minden napján, hat hónapon keresztül nyújtja.

A Bechtle részvényeinek ára minimálisan, de csökkent 1,35%-ot a héten, ugyanakkor több hónapos távlatban nézve emelkedő trendet láthatunk. 2020 szeptemberében a Bechtle adóssága 408,0 millió euró volt, szemben az egy év 390,1 millió eurójával szemben. Azonban a cég készpénz tartaléka 330,9 millió euró, ami hatalmas a méretéhez képest. Azóta nettó adósságállománya kisebb, körülbelül 77,1 millió euróra csökkent. A Bechtle piaci kapitalizációja 7,39 milliárd euró, így minden kötelezettségét valószínűleg kezelni tudja. A Bechtle vállalatnál hosszútávon folyamatos emelkedést és bővülést láthattunk és ez valószínűleg a jövőben is megmaradhat, hiszen a vállalat folyamatosan bővíti informatikai rendszerét.

 

Alibaba vezetője, Jack Ma eltűnt a médiából

Jack Ma kínai milliárdos az elmúlt hetekben nem lépett fel nyilvánosan, mióta bírálta Kína állami pénzügyi rendszerét és támogatta a reformokat. Azóta folynak a találgatások a hollétéről. Az Alibaba e-kereskedelmi platform alapítója, már csaknem három hónapja nem tweetelt semmit. Nem jelent meg az Afrika Üzleti Hősei c. műsor utolsó epizódjában, a Jack Ma Alapítvány tehetségkutató műsorában, amelyben 10 feltörekvő afrikai vállalkozó megosztott 1,5 millió dolláros támogatást kap ötleteik megvalósítására. A kínai milliárdost a műsor utolsó epizódjában bíróként az Alibaba társalapítója, Lucy Peng váltotta fel, és képét is eltávolították a bíráló weboldalról-számolt be a Financial Times. Az Alibaba részvényeinek árszintje az utóbbi napokban is esett, nagyjából október óta csökkenő a trend, viszont 1 éves intervallumban továbbra is emelkedésről beszélhettünk.

Az Alibaba részvénye 1,49%-ot emelkedett a héten. Az egész évre vonatkozóan a Zacks Consensus becslései szerint részvényenként 10,06 dolláros nyereséget és 104,03 milliárd dolláros bevételt prognosztizálnak, ami 34,49%-os, illetve 43,04%-os változást jelentene az előző évhez képest. Az Alibaba arra törekszik, hogy megmutassa az erejét, amikor a következő bevételi negyedéves beszámolóval megjelenik. A Zacks szerint az Alibaba társaság várhatóan 3,21 dolláros EPS-t fog jelenteni, ami 22,99%-kal magasabb az előző évinél.

 

A Cybereason az Oracle Cloud Infrastruktúrát választja

Az Oracle nemrég jelentette be, hogy a jövő kihívásaira tervezett védelmi rendszer, a Cybereason az Oracle Cloud Infrastructure (OCI) rendszert választotta a Cybereason Defense Platform működéséhez és globális terjeszkedésének támogatásához. A két vállalat együtt dolgozik, hogy megvédje a vállalkozásokat a fejlett kiber fenyegetések ellen. Az Oracle Cloud Infrastructure globális méretezhetőségével, gyors, mikroszekundumos késleltetési hálózattal és alacsony költségekkel a Cybereason Defense Platform erőteljes platformjává válik.

Az Oracle árfolyama az utóbbi napokban minimálisan esett, 1 hónapos intervallumban nézve 6% körüli emelkedést láthatunk. Az Oracle részvényárfolyama ezen a héten 63,38 dolláron zárt. Az Oracle Corporation mindössze pár nap múlva osztalékot fog fizetni. Az Oracle következő osztalékfizetése részvényenként 0,24 dollár lesz. Tavaly összesen 0,96 dollárt osztott ki a társaság a részvényeseknek.

 

 

 

Healthcare vagyonkezelt részvénykosár

 

A Stryker ortopédiai innovációval bővül

A Stryker a héten jelentette be, hogy megvásárolta az OrthoSensor magántulajdonban lévő társaságot. Az vállalat vezető szerepet játszik az izom-csontrendszer ápolásának és a teljes ízületcsere szenzoros technológiájának digitális fejlődésében. Az OrthoSensor intelligens eszközök és adatszolgáltatások segítségével forradalmasítja az ortopédiát, amelyek lehetővé teszik a sebészek és kórházak számára, hogy új, megbízható kezeléseket nyújtsanak. A vállalat szenzortechnológiai rendszere és kibővített adatelemzési hálózata megerősíti a Stryker digitális ökoszisztémájának alapjait. Az akvizíció lehetővé teszi a Stryker számára, hogy átfogó, adatközpontú megoldásokkal ruházza fel a sebészeket. A jövőben a Stryker az intelligens gépezetei számára előnyben fogja részesíteni az OrthoSensor technológiát.

A Stryker részvényárfolyama ezen a héten 0,56%-ot korrigált. A Stryker 2020 decembere óta osztalék nélkül lehet vásárolni a részvényeket. Viszont akik előtte vásároltak részvényeket azoknak részvényenként 0,63 dollár pénzbeli osztalék kifizetését 2021. január 29-én kell kifizetni. A Stryker részvénye egy jó portfolióban kiváló lehetőség lehet, hiszen a vállalat innovatív termékeket és szolgáltatásokat kínál az ortopédia, orvosi és sebészeti, valamint neurológiai és gerincsebészeti szolgáltatások terén.

 

A Novozymes új ízvilágot teremt

A héten jelent meg a Novozymes új enzimje, amelyet a magas fehérjetartalmú italok „jobb ízű” megalkotására hoztak létre. A vállalat célja, hogy segítse a keserű és fanyar ízek kiküszöbölését és a mellékízek teljes kizárását. A Novozymes kifejlesztette a Formea Prime-ot, hogy segítsen az italgyártóknak és márkáknak leküzdeni a nemkívánatos mellék ízeket, különösen a fehérje italokban. A FoodIngredientsFirst exkluzív interjújában a dán központú biotechnológiai vállalat arról beszélt, hogy a sportokhoz használt fogyasztási cikkekhez köthető elvárás radikálisan megnőtt az elmúlt évek során. A Novozymes statisztikáiból kiderült, hogy a fogyaszthatóság és a megfelelő ízvilág gyakran nagyobb érv a termék megvásárlása mellett, mint annak hatékonysága.

A Novozymes részvényei ezen a héten 0,45%-ot emelkedtek. A Novozymes részvényárfolyam az utolsó negyedévben 11%-kal esett vissza, viszont a vállalatnál megkezdődő folyamatos fejlesztéseknek a befektetők örülhetnek. A Novozymes elérte az egy részvényre jutó eredmény (EPS) évi 4,3% -os növekedését. A Novozymes cég gyógyszerkutatása és biofarma üzletága a jövőben is fejlődhet, illetve a cég újabb beruházásokat tervez amerikai, illetve európai cégek felvásárlásával.

 

A Fresenius új szektorral bővült

A közel-keleti kórház üzemeltetője, az NMC Health, amely a 2020-as év elején összeomlott egy milliárd dolláros adósság miatt, megállapodott, hogy több jövedelmező üzletágát eladja a német Fresenius SE egészségügyi társaságnak. Az NMC hivatalosan bejelentette, hogy eladja az Eugin Csoportot a Fresenius Helios-nak 430 millió euró értékben. A Fresenius egy közleményben úgy nyilatkozott az akvizícióról, hogy a növekvő meddőségi ráta és az állami költségvetések csökkentése kihagyhatatlan ajánlattá tette az NMC szektorát. A cég szerint 2021-ben a szektor erősen növekvő tendenciát fog kimutatni.

A német Fresenius részvényárfolyama január első hetében 5,97%-ot emelkedett. A Fresenius vállalat nemrég megjelent harmadik negyedéves eredményei 12/20-as eredményt jelentettek, 3,593 millió euró szabad cash flow-val. A Fresenius Medical Care a dialízis termékek és a dialízis ellátás szolgáltatások vezető globális szolgáltatója. Jelenleg 10 elemzőből 9 tartásra és egy vételre javasolja a cég részvényeit.

 

 

 

Kopernikus vagyonkezelt részvénykosár

 

Microsoft és a Sony Nintendo múltja

Két évtized telt el azóta, hogy a Microsoft először bejelentette az Xboxot, mely radikálisan megváltoztatta a konzolok világát. A vállalat viszont azt is fontolgatta, hogy jelentős pénzügyi erejét felhasználja fejlesztők, vagy esetleg egy újabb konzol márka felvásárlásához. A Microsoft így még a 2000-es évek közepén felvásárlással kereste meg a Nintendo-t, ami nem egészen úgy alakult, ahogy elképzelték, akkor a Nintendo komolytalanul tekintett a cég ajánlatára. Az Xbox azóta már a 4. konzolgenerációba lépett, és hazánkban a statisztikák alapján dominálja a videójáték piacot. Viszont globálisan nézve, mind a Nintendo, mind a rivális Sony értékesítés szempontjából megelőzte a vállalatot.

A Microsoft részvényárfolyama ezen a héten 1,26%-ot korrigált, míg a Sony részvényei 3,42%-ot emelkedtek. A Microsoft árbevétele 13%-kal nőtt, az elmúlt 4 negyedévben 147 milliárd dolláros konszolidált értékre, az azt megelőző 4 negyedéves időszakra vonatkozó konszolidált 129,8 milliárd dollárra. 2021 első negyedévére a vállalat konszenzusos becslései szerint a bevételek 37,2 milliárd dollárra vetítve, ami 12%-kal magasabb lehet az előző év azonos időszakához képest, és az eredmény 1,84 dollár volt, szemben az előző év azonos időszakának 1,40 dollárjával. A JP. Morgan szerint a Microsoft bevételei 11%-kal, 159,1 milliárd dollárra növekedhetnek 2021-es pénzügyi évben.

 

Az Unilever az Alibaba-val került partneri kapcsolatba

Az Alibaba Cloud, mely a cég technológiai és hírszerzési ága összefogott az Unileverrel egy stratégiai kezdeményezésben, amely állítólag lehetővé teszi az Unilever számára a következő generációs digitális marketing kampányok kivitelezését. A partnerség részeként az Unilever az Alibaba Cloud mesterséges és felhőalapú technológiáit használja fel minden online és offline keresletgenerálási tevékenységének fejlesztésére. Fang Jun, az Unilever kínai üzletágának vezetője szerint a fogyasztók vásárlási szokása folyamatosan változik, főként most, a pandémia alatt. A vállalat ezért MI rendszerek segítségével fogja nyomon követni a piac- és a vásárlók szokásainak változását.

Az Unilever vállalat részvényei ezen a héten 1,1%-ot korrigáltak. Az Unilever vállalat 25 új termékkel kezdi meg a 2021-es évet. Az Unilever elkötelezte magát amellett, hogy közvetlen globális tevékenysége során felére csökkenti az élelmiszer-pazarlást 2025-ig a gyáraktól a polcig és 2025-re megduplázza a pozitív táplálékot biztosító termékek számát globálisan.

 

A 3M Thaiföldön segít a légszennyezés csökkentésében

Thaiföld számos környezeti problémával szembesül, különösen a légszennyezéssel, ami káros egészségügyi következményekkel jár. A napokban ismét újabb szakaszába érkezett a szennyezettség szintje, mivel a PM 2,5 néven ismert, rendkívül finom porszemcsék megjelentek a főváros, Bangkok területén, amely roncsolja a légzőszerveket. A 3M Thaiföld diverzifikált technológiai vállalat kifejlesztett egy légtisztító szűrőt, elősegítve ezáltal a levegő megtisztítását.

A 3M Company részvényei ezen a héten 4,67%-ot estek. A 3M Company részvények több elemzőnél, köztük a Bank of America-nál semlegeshez képest alul teljesítővé váltak, mivel a szenátust ellenőrző demokraták növelhetik az erre kivetett adókat. A 3M legendás újításai közül sok vált az emberek életének nélkülözhetetlen részévé a világ minden táján. A 3M vállalat jól ismert kutatási és fejlesztési laboratóriumáról és a vállalat számos termékkategóriában hasznosítja tudományát és technológiáját.

 

 

 

Best of Dividends vagyonkezelt részvénykosár

 

A Shell jövőbeli tervei

A Shell közölte, hogy a 2020-as értékvesztést követően, 3,5–4,5 milliárd dollárra írja le az olaj- és gázeszközök kiadott előrejelzéseit, felkészülve ezzel a további csökkenésre. A negyedik negyedéves, február 4-i eredményeket megelőző beszámolóban a Shell vezetősége elmondta, hogy az adózás utáni gyenge eredményeinek oka, hogy az Egyesült Államok Mexikói-öbölben lévő Appomattox városában kötött szerződések negatívan zárultak le. Októberben a világ legnagyobb LNG-kereskedője, a Shell alig egymilliárd dollárral írta le LNG-portfóliójának értékét.

A Royal Dutch Shell részvényei ezen a héten 10,35%-ot emelkedett. A társaságnak az olajárak javulása segített és részvényeit csak enyhén befolyásolták a negyedik negyedév eredmények negatív előzetes megjelenése. A Royal Dutch Shell kiemelkedő részvény, az Egyesült Királyság piacának mindössze 200 részvényének egyike, amelynek értéke meghaladja az 1,0 milliárd fontot.

 

A Simon Property Group két újabb akvizíciója

A Simon Property Group Inc. befejezte a Taubman Realty Group Limited Partnership (TRG) 80 százalékos tulajdonrészének megszerzését, körülbelül 3,4 milliárd dollár értékben. A tranzakció feltételei szerint a Simon Property részvényenként 43 dollárt fizetett. Emellett a Mango spanyol divatlánc a Simon Property Group-pal való partnerség útján üzleteket hoz létre az Egyesült Államok területén. A forgalomba helyezés 2021 első negyedévében kezdődik, és három üzlet nyílik Simon három fő regionális üzletközpontjában.

A Simon Property Group részvénye ezen a héten 1,42%-ot emelkedett. A Simon Property a legnagyobb ingatlankezelő és bevásárlóközpont-üzemeltető az Egyesült Államokban, amely a legnagyobb lakossági ingatlanbefektetési alappal is rendelkezik egyben. Hosszabbtávon több elemzőház, köztük a Morgan Stanley is vásárlásra ajánlja a cég részvényét, hiszen még februárban elég magas árfolyamon 140 dolláron, volt a részvény ára, ami jelenleg 86,59 dollár és a cég magas osztalékjáról is híres.

 

A Coca-Cola adózási perei

A Coca-Cola Co. felkért egy korábbi szövetségi bírót, hogy tanácsot adjon a társaságnak az IRS-szel folytatott több milliárd dolláros adócsatában. Michael Luttig felvétele azt jelentheti, hogy az italt forgalmazó óriás fellebbezést tervez, amely megváltoztathatja a vállalat IRS-szel folytatott 3,4 milliárd dolláros adóharcának menetét. 2020 novemberében az Egyesült Államok Adóügyi Bírósága megállapította, hogy a társaság körülbelül 3,4 milliárd dollár adóval tartozik, amit 2007 és 2009 között nem fizetett be a pénztárba. Luttig jelezte indítványát az esetről, mondván, elvárja, hogy a szövetségi bíróságok állapítsák meg, hogy az IRS már nem kérhet el adót akkori és a mostani adószámítási módszer alapján, hiszen ezek teljesen különbözőek és a mindenkori adózási jogszabályt kell alkalmazni, tehát 2007-es adózásnál az akkorit.

A Coca-Cola részvényei ezen a héten 6,86%-ot korrigáltak. A Coca-Cola nemrégiben bővítette jelenlétét a forró italok piacán az Egyesült Királyság vezető kávéipari vállalatának, a Costa Coffe-nak a megvásárlásával. A Coca-Cola a bevételeinek nagy részét nemzetközi szinten szerzi. Piaci kapitalizációja mára már 219,51 milliárd dollárra emelkedett.

 

 

 

Egyedi Részvények:

 

Beiersdorf vállalat profil elemzése

A L’Oréal, az Unilever, a Procter&Gamble, a Beiersdorf és az Estée Lauder vezető szereplőnek számítanak a kozmetika területén. A Beiersdorf a Nivea kozmetikai termékek forgalmazója. A Cosmeceuticals Market Report ezen a héten mélyrehatóan értékelte a globális kozmetikai piac jelenlegi trendjeit. A kozmetikai termékek piaca gyorsan növekszik. A területen az innováció nagy részét kozmetikai vállalatok hajtják végre, amelyek jelentős összegeket fektetnek be a kozmetikai termékek kutatás-fejlesztésébe, a gyógyszergyárakra jellemzőbb módon. A Beiersdorf ezekben az elemzésekben vezető szereplő lett. Ezenkívül a Beiersdorf teljesítette azt az ígéretét, hogy újratölthető, újra felhasználható vagy újrahasznosított csomagolássá alakítja át jelenlegi csomagolását. A Nivea és a La Prairie gyártója összefog a Sabic-kel, hogy megújuló műanyagokat hozzon létre a tömeges kozmetikai csomagolások számára. Ezzel az akcióval a Beiersdorf tovább kívánja csökkenteni a fosszilis alapú erőforrások felhasználását a műanyag csomagolásokhoz. Ez a fenntartható műanyag a papíripar mellékterméke, amelyet a fák péppé történő feldolgozása során állítanak elő. A Beiersdorf vállalat fenntartja, hogy a PP csomagolás környezetbarátabb, mivel kevesebb szén-dioxid-kibocsátást okoz, mint a hagyományos műanyagok. Ez a bejelentés része a Beiersdorf átfogó tervének, miszerint 2025-ig 100%-ban újratölthető, újra felhasználható vagy újrahasznosított csomagolás áll rendelkezésre.

A Beiersdorf részvényárfolyama ezen a héten 0,38%-ot korrigált. A Beiersdorf készlete 3,5%-kal nőtt az elmúlt hónapban. A Beiersdorf jövedelem növekedése az utóbbi évben 10,0%-os. A társaság a jövedelmének hatalmas részét osztalékként fizeti ki. A Beiersdorf nettó jövedelem növekedését az iparral összehasonlítva a vállalat növekedése alacsonyabb, mint az ipar átlagosan 8,2%-os növekedése ugyanebben az időszakban, de kozmetikai területe miatt 8 befektetési alapkezelőből 6 vásárolja befektetési alapjába a cég papírjait.

 

Idén a Berkshire Hathaway lehet a nyerő

Warren Buffett a huszonegyedik század egyik legsikeresebb befektetője, több leányvállalattal rendelkezik. A vállalat amerikai multicég, de Buffet rendelkezik európai és ázsiai cégekkel is. A 2020-as COVID-19 járvány nyilvánvalóan a vállalkozások széles körét érintette és a Berkshire Hathaway diverzifikált részesedéseit sem kímélték. Ez a visszaesés különösen érezhető a Berkshire Precision Castparts leányvállalatánál, amely egyedi repülőgép-alkatrészeket gyárt. A Precision bevételei az elmúlt negyedévben 41,4%-kal, az üzemi eredménye pedig 80%-kal csökkent. Míg a Precision volt talán a leginkább érintett, Berkshire Hathaway egyéb ipari és gyártási vállalkozások értékei is csökkentek. Ezek a leányvállalatok közé tartozik a Lubrizol, amely speciális vegyszereket gyárt szállítási és ipari folyadékok számára, a Marmon, egy rendkívül szerteágazó ipari gép- és alkatrészgyártó, valamint az International Metalworking Co., amely hatalmas fémmegmunkáló konglomerátum. A Berkshire Hathaway 2020-as eredményeinek egyik legjobb vállalata a Berkshire Hathaway Energy, amely közmű cégeket foglal magába. A MidAmerica Energy megújuló energiákra való összpontosítása lehetővé teszi, hogy Közép-Amerikában a villamos energiát lényegesen olcsóbban adja el a fogyasztóknak, mint a többi versengő szolgáltató. Buffett 100 milliárd dolláros befektetési lehetőségeket is felvázolt a Berkshire Hathaway MidAmerika Energy számára, és ez valószínűleg idén bekövetkezhet. Ezenkívül a cég tulajdonos a BYD-ban, a Posco-ban, a DaVita-ban, a Fruit of The Loomban, az Amazon-ban, a Mastercard-ban, az Apple-ben, a Coca-Cola-ban. A bevételeinek csökkenése révén 2020 első három negyedévében Berkshire-nek még mindig csak alig sikerült 20 milliárd dollárnyi szabad cash flow-t termelnie, aminek következtében súlyos pénzkészlete szeptemberig 142 milliárd dollárra duzzadt. Buffett azonban meglehetősen jelentős részvényvásárlást hajtott végre 2020-ban.

A Berkshire Hathaway részvényárfolyama ezen a héten 0,93%-ot emelkedett. 2020 első kilenc hónapjában Buffett 15,7 milliárd dollárt vásárolt vissza Berkshire részvényeiből, ami a forgalomban lévő részvények mintegy 3%-nak felel meg. A cég vásárlásaiban benne volt a Barrick Gold aranybánya részvénye, illetve több mint hatmillió darab Snowflake-részvényt is vásárolt. Ezenkívül Berkshire idei legnagyobb vásárlása, a Dominion Energy cégtől származó 9,7 milliárd dolláros földgázvezetékek, tárolók és exportterminálok felvásárlása és vásárolt a Pfizer-ból is.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével.  Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá