e-mobilitás

Az Intel-nél nagyobb visszaeséseket tapasztalhattunk

By 2019.08.06. július 2nd, 2020 No Comments
Az Intel termékeinek értékesítése jóval alul maradtak az idei második negyedévben. Rövid- és középtávú előrejelzések alapján a szakértők nem jósolnak javulást.

A chipgyártó 16,5 milliárd dolláros forgalmat bonyolított az elmúlt hónapokban, amely 3 százalékkal marad el a 2018-as 17 milliárdos összegtől. A forgalom mellett az egy évvel korábbi 5 milliárd dolláros profitból csak 4,2 milliárdot sikerült elérni idén, amely 16 százalékos visszalépést jelent. A régen nem látott visszaesés mögött elsősorban az adatközpontos és a memóriás (NAND és 3D XPoint) divízió korábbinál gyengébb szereplése áll. A bevétel továbbra is legnagyobb részét a vállalat processzorai hozzák, melyek idén 8,8 milliárd dollárt termeltek a cégnek, mely a tavalyi évhez képest alig 1%-os növekedés. Ezzel párhuzamosan az üzemi eredmény 3,2-ról 3,7 milliárdra nőtt.

Az Intel jelentős, 33 százalékos profitemelkedést remél az új kábelmodemes és a set-top boxos termékei esetében, mivel a legújabb iPhone-ok rádiós egységéért az Intel felel, 131 százalékkal több bevételt hoztak a vállalatnak. Szakérők szerint az Intel az idei május végén bejelentett mobil Ice Lake kliensprocesszorok révén fogja fellendíteni az idei évét, mivel a számítástechnikai processzorok piacán jóval alulmaradhat az Nvidia és az AMD ultra processzoraival szemben. A következő negyedévre 18 milliárd dolláros bevételt remél az Intel, ami nagyjából 6 százalékkal maradna el 2018 hasonló időszakának forgalmától.

Az Intel szerint a jelentős visszaesésnek több oka van. Egyrészt a nagy felhős szolgáltatók még nem „emésztették meg” az előző negyedévek vásárlásait, amely miatt 1 százalékkal mérséklődött a partnerektől származó forgalom. Ennél lényegesen nagyobb mértékben, 31 százalékkal csökkent a nagyvállalati-kormányzati piacról érkezett bevétel, elsősorban Kína miatt. A vállalat elsősorban utóbbitól remél komoly javulást a következő pár évben, az 5G-s átállásnak hála. A Snow Ridge kódnevű, 10 nanométeres fejlesztés formájában egy külön terméket is kínál majd a piacnak, valamikor 2020-ban. Ennek ellenére az Intel részvénye az elmúlt 3 év alatt 43,21 %-ot emelkedett.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot →

Szólj hozzá