Ezen a héten a Shell újabb behozatali létesítményt nyitott a fülöp-szigeteki Subicban, hogy megerősítse ellátási láncát a nemzet északi részeihez, és támogassa a kormány erőfeszítéseit.

Ezzel a lépéssel a Shell szeretné beindítani a gazdaságot a koronavírus járvány miatt leállított területeken. A fülöp-szigeteki gazdaság 16,9 százalékos visszaesést mutatott a bruttó hazai termékben az idei második negyedév során, de a közgazdászok bizakodóak abban, hogy a gazdaság visszaerősödhet, miután a csökkenés a harmadik negyedévben 11,5 százalékra lassult. A Fülöp-szigeti GDP erősödéshez a vállalat intézkedései hozzájárulhatnak a jövőben. A Pilipinas Shell kibővített üzemanyag-ellátó hálózata szintén alátámasztja a vállalat törekvését a kiskereskedelmi állomások számának növelésére és továbbra is elkötelezett a Fülöp-szigeteken, mint a nemzetépítés partnere szeretne megmaradni a jövőben.

A vállalalt részvényárfolyama ezen a héten 6,61%-ot emelkedett. A Shell részvény elemzői szinte egyhangúlag az olaj és gázpiaciránti kereset 2021-ig helyreállítja a 2020-ban elvesztett árfolyamok nagy részét. A vállalat kettős hasznot láthat az emelkedő olajárakból. A Shell csoport nemcsak magasabb áron tudja eladni a kibocsátását, hanem a javult haszonkulcsból is profitálnia kell, amelyet osztaléként szeretne kifizetni befektetői részére.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével.  Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!