A világ egyik legnagyobb technológiai vállalata, a Microsoft még a tavalyi évben jelentette be, hogy többször is behatolást észleltek a rendszerükben, melyeket eddig orosz hackerek támadásaként jelentettek be.

A Microsoft egyik leányvállalata, a SolarWinds rendszere még tavaly márciusban észlelte a támadásokat. A cég terméke főként nagyobb vállalatok számára biztosít menedzsmenttel kapcsolatos rendszereket, így ezek védeleme kritikus a cég számára. Az eddigi bejelentések alapján a hackerek az USA azon kormányzati rendszereit is megcélozták, melyek az említett programot használják. A Microsoft bejelentette, hogy mindent megtesz a veszély elhárítása érdekében.

A vállalat részvényei 0,15%-ot korrigáltak. Dan Ives, a Wedbush vezető technológiai elemzője szerint a Microsoft a következő évben 16%-ot nyerhet, mivel a felhőalapú számítástechnika „átalakuló világi trenddé” válik. A vállalat három átfogó szegmensre tagolódik: a termelékenység és az üzleti folyamatok, az intelligencia-felhő és a személyes számítástechnika. A Yahoo által megkérdezettek szerint 2022-re 300 dollár felett is lehet a vállalat részvényárfolyama.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével.  Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!