Kopernikus részvénykosár

Az Unilever bevezette a négynapos munkahetet

By december 14, 2020 No Comments
Új-Zélandon teszteli a rövidített munka hetet az Unilever.

Egy évnyi teszt után dönthet arról az Unilever vezetősége, hogy más országban is bevezessék-e a „rövidebb hetet”. Azért is esett a választás Új-Zélandra, mert az ország miniszterelnöke általánosságban preferálta ezt a rendszert. A Microsoft 2019-ben vezette ezt be Japánban, és ott eredményes is volt a reform (40%-ot emelkedett a teljesítmény). A vállalat március óta emelkedő trendben van (azóta közel 20%-os emelkedés történt), bár az utóbbi hónapok inkább az oldalazásról szólnak. Utóbbi héten 2% feletti árszint erősödésről beszélhetünk.

A vállalat részvényei ezen a héten 0,08%-ot emelkedtek. Már júniusban az Unilever bejelentette azon szándékát, hogy egységes szerkezetbe foglalja jogi struktúráját brit vállalatánál azért, hogy növelje stratégiai rugalmasságát portfóliójának fejlesztése érdekében. Az Unilever PLC-nél 1,46 milliárd új részvényt bocsátanak ki. A vállalat összesen 2,63 milliárd részvényt szeretne kibocsátani. A vállalat részvénye a jövőben is emelkedhet a folyamatos higiéniai és fogyasztási termékeinek köszönhetően.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével.  Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!