Az Oracle csatlakozik a Tesla-hoz és a Hewlett Packard Enterprise-hoz, mivel egyes műveleteket Texasba fog költöztetni, úgy, ahogy az említett két vállalat.

Az Oracle elmondása szerint ezzel flexibilisebb munkamenetet tud létrehozni alkalmazottai számára. Az Oracle vezérigazgatója, Larry Ellison a Tesla második legnagyobb egyéni részvényese Elon Musk vezérigazgató mögött, jelenleg az elektromos járműgyártó testületében ül. A döntés mögött főként a várható adómegtakarítás áll, mivel Texasban alacsonyabbak az adóterhek.

A vállalat részvényei ezen a héten 7,38%-ot emelkedtek. A Monness Crespi Hardt elemzője a cég besorolásában semleges oldalról vásárlási lehetőségre emelte fel. Ezzel 82 dolláros árcélt állítva fel a vállalat részvényeinek. Szerinte a cég továbbra is „nyomott értékelés alatt áll”, annak ellenére, hogy ebben az évben erőteljes növekedést mutat felhőportfóliójában.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével.  Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!