e-mobilitás

Az Nvidia nem volt felkészülve a sikerre

By október 20, 2020 No Comments
Az Nvidia elnézést kért az RTX 3080 GPU előrendelőktől, akik számára elérhetetlenné vált a videókártya egy technikai malőr miatt.

A vállalat hivatalos oldalán a grafikus kártyára ugyanis az előrendelés napján a „mindenhol elkelt” státusz került fel, annak ellenére, hogy hivatalosan készleten volt a termék. A vállalat szerint a GeForce RTX 3080 iránti kereslet olyan magas volt, hogy weboldala nem bírta a megterhelést. A vállalat hivatalos közleménye alapján az előrendelések száma tízszeresen meghaladta az előrejelzéseket.

A vállalat részvényárfolyama ezen a héten 2,91%-ot korrigált. Az Nvidia nemrég kijelentette, hogy bevállalja a profitcsökkenést az új technológia terjesztéséért. A videokártyák piacán az eloszlás a két nagy gyártó, az Nvidia és az AMD között továbbra is eléggé egyoldalú, az Nvidia továbbra is őrzi vezető szerepét. A cég befektetői nagyon sokat remélhetnek az ARM cég felvásárlásától és attól, hogy a chipértékesítés és gyártás továbbra is élénkülni fog.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével.  Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!