Egyedi részvények

A Beiersdorf kiemelkedően jól teljesít az európai részvényekhez képest

By szeptember 3, 2019 július 2nd, 2020 No Comments
A Beiersdorf AG testápoló szerek, eldobható gyógyászati eszközök és ragasztószerek előállításával és értékesítésével foglalkozik.

A vállalat többek között bőr- és hajápoló szereket, sebtapaszokat, sebészkesztyűt, kompressziós harisnyát, napvédő szereket, rögzítő rendszereket, maszkoló és csomagolóanyagokat gyárt.

A Beiersdorf egy német bőrápolási cég, mely olyan globális piacvezető márkákkal rendelkezik, mint a NIVEA. A cég 1882-ben alakult Hamburgban, Paul Carl Beiersdorf gyógyszerész alapította, jelenleg a cég a Herz család holdingjába tartozik. A céget igen csak megtépázta az első és a második világháború, mivel Beiersdorf, illetve az 1933-óta igazgatósági tag Willy Jacobsohn is zsidó származású volt, így a céget feketelistára tették. Mégis Amerikából folytatták a Nivea marketingjét. Már 1949-ben a Beiersdorf árbevétele 30 millió német márka lett. 1972-ben az alkalmazottak száma jelentősen megnőtt: világszerte mintegy 10000 ember dolgozott a Beiersdorfnál. 1974-ben Max Herz (Tchibo) örökösei 25%-os részesedést szereztek a társaságban. Jelenleg is tulajdonosai a konszernek. 2018-ban a leányvállalat már, több mint 7000 különféle ragasztóterméket és rendszert kínált ipari ügyfelek és végfelhasználók számára. Azóta sikert sikerre halmoz. Tudni kell azt is, hogy 2008 decembere óta a Beiersdorf részvényt felvették a német tőzsdeindexbe, a DAX30-ba. Igaz 1990 óta van jelen a tőzsdén. A Beiersdorf a második negyedévben 6,2%-kal nőtt. A német kozmetikai óriás, amely olyan vállalatok tulajdonosa, mint a Nivea vagy az Eucerin pénzügyi év első felét növekvő sikerekkel zárta le. Az első félévben 3,8 milliárd eurós árbevételt ért el. A német kozmetikai óriás 417 millió euró nettó haszonnal zárta az első negyedévet, ami 2,4%-kal több, mint tavaly. A csoport eladásai júniusig 6,1% növekedést mutattak. Ugyanakkor Beirsdorf ebidta értékesítési értéke meghaladta az 588 millió eurót.

A Beiersdorf részvény egy év alatt 12,28%-ot emelkedett.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot →

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!