Best of Dividens vagyonkezelt részvénykosár

A Shell hidrogénhajtásban látja a jövőt.

By július 20, 2020 október 1st, 2020 No Comments
„A Shell óriási szerepet játszik a globális hidrogénpiac fejlesztésében, de valószínű, hogy az üzemanyag legalább az évtized közepéig nem fog jelentős áttörést elérni globális szinten”-jelentette be Ben van Beurden vezérigazgató.

Van Beurden, az IHS Markit elnökével, Daniel Yergin-rel folytatott online interjúban kijelentett, hogy hosszú távú sikereket jósolt azoknak a vállalkozásoknak, melyek a hidrogénhajtású járművek fejlesztésére adták a fejüket. Ilyen például a Bosch német márka. Bár a legtöbb vállalat sokkal inkább az e-mobilitás felé hajlik, mégis vannak példák, mikor a hidrogénhajtás igen előnyösnek bizonyulhat. Az olyan cégek, mint a Hyundai már alkottak is saját hidrogénhajtású járművet.

A Shell vállalat részvény árfolyama ezen a héten 1,05%-ot emelkedett. A Royal Dutch Shell „A” részvény a jövőben is meghatározható szereplő lehet egy jó osztalékfizető részvénykosárban, hisz osztalékvágása után is több tőzsdén megtalálható. A Shell vállalata az olaj és gázüzletág minden területén érdekelt, legyen szó új mezők kutatásáról, kitermelésről, finomításról, disztribúcióról és marketingről, petrolkémiáról, áramtermelésről vagy éppen kereskedelemről. A cég emellett érdekelt a megújuló energiaforrások terén is.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!