A Merck&Co (Merck) az onkológia egyik vezető vállalataként igyekszik megerősíteni pozícióját azzal, hogy 2,75 milliárd dollárért szeretné megvásárolni az amerikai VelosBio nagyvállalatot.

A VelosBio biotechnológiai vállalat a klinikai stádiumban levő betegeknek segít új termékein keresztül. A befektetőknek szóló, 2020. szeptember 22-i előadásában a Merck egyértelműen körvonalazta az onkológia stratégiai prioritásait. A VelosBio vezető gyógyszere a VLS-101, ez a készítmény a rákos sejteket célzó bomlasztással képes elpusztítani. A VLS-101-et az 1. és 2. fázisú klinikai vizsgálatoknál tart. A 2. fázisú vizsgálat októberben kezdődött a szilárd daganatokban szenvedő betegeknél, beleértve az emlőrák specifikus formáit és a nem pikkelyes nem kissejtes tüdőrákot.

A Merck nemrégiben más fontos ügyleteket is kötött, többek között a Seattle Genetics vállalatban részesedést vásárolt, valamint az Arqule és Peloton Therapeutics teljes felvásárlását hajtotta végre. A felvásárlások összhangban vannak a vállalat onkológiai hosszú távú tervével. A VelosBio-val kötött legújabb megállapodásában a Merck vállalt kockázatot annak termékeire, még akkor is, ha azon termékek hatékonysága nagyrészt még nem bizonyított.

A Merck&Co részvényei ezen a héten 0,73%-ot korrigáltak. A Merck gyógyszergyár kiigazított eredménye 15%-kal, részvényenként 1,74 dollárra ugrott a harmadik negyedévben. Az árbevétel azonban csupán 1%-kal emelkedett meg, így 12,6 milliárd dollár lett. A Merck piaci kapitalizációja szerint az egyik legnagyobb biotechnológiai részvény, figyelemre méltó társaik közé tartozik a Pfizer és a Novartis. Viszont társaival ellentétben 3 év alatt, hatalmas, azaz 46,4%-ot emelkedett a társaság részvény árfolyama.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével.  Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!