Best of Dividens vagyonkezelt részvénykosár

A Coca-Cola elleni per

By 2020.09.28. szeptember 30th, 2020 No Comments
Az NHRA autó motorsport vezetői a héten úgy határoztak, hogy beperlik szponzorjukat, a Coca-Colát, mert Coca-Cola a koronavírus miatt megszüntetik a versenyek szponzorálását.

A 2023-ig fennálló szponzori megállapodást a Coca-Cola egyoldalúan felmondta. NHRA állítása szerint a Coca-Cola május 15-én nem fizetett ki egy 2,86 millió dolláros támogatást az aláírt egyesség alapján. A vállalattal kötött hatéves megállapodás kötelezi az üdítőgyártó céget évi 5,72 millió dollár kifizetésére. A perből kiderült, hogy a Coca-Cola a globális vírus járványra hivatkozva, költségmegtakarítás címén felmondta a szponzori kapcsolatot. A két vállalat 2002 óta áll partneri kapcsolatban.

A cég részvényei ezen a héten 3,43%-ot korrigáltak. A vállalat stabil osztalékfizető, osztalékját éves szinten 3,35%-os szinten fizeti, következő osztalékfizetése várhatóan november 29-re esik. A vállalat részvényárfolyama az elmúlt 3 évben 6,63%-ot nőtt. A cég ebben az évben nyitott az alkoholos italok felé és a cég vezetése abban reménykedik, hogy megfogja a fiatalokat az első amerikai alkoholos üdítői kínálatával. A cég Japánban is elkezdett forgalmazni egy Lemon-Do néven ismert alkoholtartalmú italt, amely 3, 5, 7 és 9 százalékos alkoholt tartalmaz, így a szigetországban újra közkedvelt lett a Coca-Cola márkanév.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!