Lakossági vagyonkezeléssel Ausztriában, a magyar piac élmezőnyébe!

A tanácsadóink és cégünk szolgáltatási értékláncának az alfája-omegája, hogy olyan szolgáltatást biztosítunk megbízóinknak, ahol a költségek, a megtérülés és a sales stratégia összhangban vannak. Vagyonkezelésről beszélni a retail, lakossági szegmensben bátor dolognak tűnik, ellenben a Mi álláspontunk az, hogy az innováció jelen van a pénzügyi területen és persze nem utolsó sorban, azon ügyfél ígények is, melyekkel a “nagy” lakossági bankok nem foglalkoznak.
Néhány millió forint vagy párezer euró befektetési célpontjait megtalálni és a bankbetéten és pénzpiaci alapokon túlmutatni, ezt nevezzük mi igazi szakmai kihívásnak. A biztos 10000 EUR-al rendelkező lakossági ügyfeleink vágyait kiszolgálni, amikor az „Önök ekkora összeggel nem foglalkoznak?!” felszólító kérdésre egy hatalmas IGEN-nel tudunk válaszolni, felbecsülhetetlen. Sőt nekünk a lakossági ügyfélkatetória a legkedvesebb.

 

Hogyan fog működni a vagyonkezelés?

Tanácsadóink “tematikus”, elsősorban szektorokat leképező vagyonkezelési megoldásokat javasolnak, ahol a Partner Bank szakértelme domborodik ki. Ez a stratégia párosul a tanácsadó kollégák utógondozási szolgáltatásával, de kizárólag abban az esetben, ha a Megbízó igényt tart a tanácsadói kapcsolattartásra, azaz például a hetente kiadott hírlevelekre.
Tevékenységünket két felügyelet szondázza folyamatosan. Az MNB és az FMA a tőkepiaci tanácsadást jól láthatóan körülírja a Bszt. szabályrendszerében, jogszabályok mentén. Így már az is egyértelmű, hogy tőkepiaci tanácsadást MLM rendszerben TILOS végezni és így a MI kollégáink sem hálózati értékesítést folytatnak. Sőt a Partner Bank 2015 óta kifejezetten tiltja a hálózatban történő közvetítést tőkepiaci szolgáltatásokra vonatkozóan.
A PortfoLife csapatának legfőbb törekvése az, hogy tőkepiaci ügynökségként pozícionálhassa magát Magyarországon, a magyar ügyfeleknek. Mi az értékpapírokhoz értünk, de azon belül is a legnagyobb szerelem: az elektromos autózás és a hozzá kapcsolódó portfólió, amit 2018-ban a Partner Bankkal kezdtünk el a magyar megbízóink figyelmébe ajánlani. Azóta eltelt években a Bank legsikeresebb terméke lett.

 

Miért a vagyonkezelés már a jelen?

A vagyonkezelést a Partner Bank úgy üzemelteti, ahogy a jogszabályok és a MIFID2 normatíva előírja. Sem a megbízó, sem a tanácsadó nem tud tranzakciókat végrehajtani, ez a Bank értékpapírosztályának privilégiuma. Amivel kiegészül a vagyonkezelési szolgáltatás, az a Megbízó által igényelt kapcsolattartás. Ez az, ami a magyar közvetítő piac legérzékenyebb pontja. A piaci szegmens felülmúlhatatlan fluktuációja nehezen magyarázható, az ügyfelek elégedetlensége pont ebből fakadóan pedig indokolt. Ausztriában a lakossági szektorban végbemenő  termék innovációk pontosan ezt a problémát oldják fel. Illetve az ügyfelet függetleníti a tanácsadók kedvétől. Az alapos ígényfelmérésre garancia az MNB és az FMA-nál lévő regisztrációnk és a jogszabályok tisztelete. Az ügyfél leendő elképzeléseit a piacon egyedülálló módon, saját fejlesztésű AOC rendszerünkbe rögzítjük.
Mivel az innováció számunkra nemcsak szavakban fontos, így már most felkészítem, hogy egy egyedi élményben lesz része, ha találkozik kollégáinkkal, mert védjegyeztetett EasySales (Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatal Lajstromszám: 216 101) munkafolyamattal dolgozunk. A széleskörű tőkepiaci szolgáltatásoknak és az igényfelmérésen alapuló, rugalmas fejlesztéseknek köszönhető, hogy töretlenül és dinamikusan növekszünk. A megvalósuló innovációs folyamatok részeként, főiskolákon és egyetemeken is bemutatkozunk. A diákok bevonásával történő fejlesztési projektek megvalósítása nagyon értékes munka számunkra. Fontosnak tartjuk az on-line felületek alkalmazását, szolgáltatásaink ez irányba történő fejlesztéseit, amelyek a már működő szolgáltatásaink mellett a hazai és – terveink szerint – a nemzetközi piacokon is komoly sikereket jelent cégünknek.
A PortfoLife szolgáltatásai messzemenően figyelembe veszik az EU tőkepiaci iránymutatásait (MIFID II), hiszen alapértékeinkben kiemelten fontos szerepet kap, hogy a megbízó egyéni lehetőségeinek, céljainak, valamint kockázatvállaló képességeinek figyelembevételével ígényalapú megoldásokat kínáljunk. Ennek szellemében választjuk ki munkatársainkat és professzionális stratégiai együttműködőinket, akik már bizonyítottak…

Mérje fel helyzetét és ismerje fel lehetőségeit!

Jelentkezzen Konstruktív Konzultációnkra Most!