Telemedia részvénykosár

Az Alibaba befagyasztja befektetéseit

By augusztus 31, 2020 szeptember 30th, 2020 No Comments
Az Alibaba Group augusztus végén bejelentette, hogy Kína és India közötti geopolitikai feszültségek közepette szünetelteti az indiai startupokba történő befektetéseit.

A jelentés szerint a kínai csoport, amely 2015 óta több mint 2 milliárd dollárt fektetett indiai induló vállalkozásokba, befagyasztja minden újonnan indított befektetéseit az országban, mintegy hat hónapra. Az Alibaba Grop és leányvállalata, az Ant többek között jelentős befektetőknek számítanak Indiában. Részesedéssel bírnak a Paytm-ben, a legértékesebb indiai induló vállalkozásban, amely egy piacvezető vállalat az élelmiszerszállítás területén. A döntéshez az is hozzájárult, hogy az országban több kínai applikáció került kitiltásra, ideértve az Alibaba által támogatatott TikTok is.

Az Alibaba vállalat részvényárfolyama ezen a héten is hatalmasat, 8,73%-ot menetelt. A vállalat sikerességét az online területen való értékesítésnek és a folyamatos bővítésnek köszönheti. A jövőben is kiváló befektetés lehet a vállalat részvényeibe fektetni, hiszen a vállalat folyamatosan fejleszti a weboldalait, a kiszolgálás minőségét és annak gyorsaságát is.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!