Egyedi részvények

A hónap lehetősége a Procter&Gamble lehet

By 2020.09.01. szeptember 30th, 2020 No Comments
A Procter&Gamble a világ egyik legnagyobb fogyasztási cikkeket gyártó vállalata, amely több szegmensben gyárt termékeket, mint például szépségápolás, bútorápolás, valamint egészségügyi termékek.

A Procter&Gamble részvények emelkedése az elmúlt év során körülbelül az egy részvényre jutó eredmény 21%-os növekedésének köszönhető. Ez a nettó jövedelem 20% -os növekedése és a fennálló részvények számának 1%-os csökkenése segített elő. A bevétel 6%-kal nőtt a 2018. évi 66,8 milliárd dollárról 2020-ban 71 milliárd dollárra.

A koronavírus globális elterjedése azt jelentette, hogy nagyobb az igény a személyi és otthoni ápolási termékekre.

A Procter&Gamble erőteljes 2020-as pénzügyi évről számolt be. A bevétel 2020-ban 71 milliárd dollár lett eddig a 2019-es 67,7 milliárd dollárhoz képest. A cégnél arra számítanak, hogy a személyes és otthoni ápolószerek iránti kereslet csökken és a devizaárfolyam megváltozása továbbá nehezíthetik a nyereségességet. Ezenkívül az ápolási szegmens várhatóan továbbra is küzdeni fog, mivel számos országban erős helyi versenytársak jelennek meg.

A Morgan Stanley elemzői viszont úgy gondolják, hogy az októberben megjelenő negyedéves eredményeken látszódni fog egy nagyfokú növekedés és vételi pozícióra javasolják a Procter&Gamble részvényt a következő hónapokra. A Morgan Stanley szerint, ha egy kiegyensúlyozottabb portfólióra vágyik nem hiányozhat belőle a Procter&Gamble részvénye. Hiszen évről évre, következetesen felülmúlta a szélesebb piacot a cég a termékeivel és 2016-tól kezdve a vállalat szembe megy a S&P500 index eséseivel, mivel erőteljes bevételnövekedéssel, egészséges nyereséggel, sok készpénzzel és alacsony kockázattal dolgoznak a cégnél.

A Procter&Gamble vállalat részvényei ezen a héten 0,97%-ot emelkedtek.

A Procter&Gambe hosszútávon egy jó portfolió része lehet, mert a cég nemrég jelentette ki, hogy 10 éven belül karbonsemlegessé válhat. A vállalat a megújulás útjára lépett és fogyasztási kultúráját átalakították, megváltoztatták a szállítási láncait, illetve termékeikkel koncentráltabban célozták meg a fagyasztókat. A váltás óta a cégnek sikerült visszatérni a növekedés útjára, ami a jövőben még dinamikusabb lehet.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!