e-mobilitás

A BYD új autója jól teljesít a piacon

By 2020.10.05. október 7th, 2020 No Comments
Alig több mint két hónap alatt a BYD-a Warren Buffett milliárdos által támogatott kínai autógyártó-elektromos autója, a „Han” sorozatának megrendelései meghaladták a 40 ezret.

A luxus szedánt július 12-én jelentették be, és kezdetben Kínában értékesítették. Az új Han modell 605 kilométeres hatótávval rendelkezik, és nagyjából 33.000 és 40.000 dollár között mozog az ára a piacon. A BYD egy plug-in hibrid verziót is árul valamivel olcsóbban, 30.000 dolláros áron. Szakértők szerint a BYD járműve sikeres évet fog zárni, tekintve, hogy Kínában csak a Tesla járműveivel osztozik a luxus elektromos autók piacán.

A vállalat ezen a héten kiváló teljesítményt nyújtott így 19,89%-os emelkedést produkált, míg a BYD Electronic vállalat részvényárfolyama 7,73%-os pluszban zárt. A BYD vállalat részvénye jó lehetőség, hiszen Kína legnagyobb alternatív hajtású autókat gyártó márkája, a BYD júliushoz képest növelni tudta eladásait. A cég az elektromos autók gyártása mellett Kína egyik legjelentősebb akkumulátor gyártója is és partnerségben állnak a Toyotával.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá