e-Mobility vagyonkezelt részvénykosár

 

A BYD elektromos autóeladások száma meghaladta a 60.000-et 2021 augusztusában

Augusztusban a BYD zsinórban háromszor döntötte meg rekordját Kínában. Elképesztő, 60.508 darabos értékesítési szintet ért el (332%-kal több, mint egy évvel korábban). Ez 10 ezerrel több mint júliusban és 20 ezerrel több mint júniusban. Mind a teljesen elektromosak, mind a plug-in hibridek új rekordokat értek el, egyenként több mint 30.000-et. Ezenkívül a Vitol partnerségre lépett a kínai BYD-vel, hogy kezdetben 250 millió dollárt különítsen el az elektromos járművek infrastruktúrájának bővítésére egyes piacokon. A Vitol jelenleg több mint 300 elektromos buszt telepít a kolumbiai Bogotában és további lehetőségeket keres Dél-Amerikában és távolabb.

A BYD részvényárfolyama 5,82%-ot korrigált. A BYD jövőbeli ROE-je azonban várhatóan 12%-ra emelkedik a vállalat kifizetési arányának várható növekedése ellenére. A BYD hét éve fizet osztalékot, minden év júniusában.

 

A Softbank vezetőinek nyeresége

A SoftBank az egyik legnagyobb holdingvállalat a mesterséges intelligencia és az adat tárolás területén. Hálózati hatása tagadhatatlan, tekintettel az adatok, a számítástechnika és a kommunikáció területén végzett befektetések hosszú távú hírnevére és tudására. A jelenlegi részvény a befektetőknek növekedést és értéket egyaránt kínál. A SoftBank vezetői 1,2 milliárd dolláros potenciális kollektív nyereséget tudnak az elmúlt hónap miatt elkönyvelni. A SofBank Cayman 2 nevű befektetési alapja 38 millió részvényt adott el január 7-én, átlagosan 53,46 dolláros áron derült ki az Egyesült Államok Értékpapír és Tőzsdei Bizottságának beadványából. A SoftBank a beadvány szerint még mindig körülbelül 184,2 millió részvényt birtokol, jelenlegi áron körülbelül 10 milliárd dollár értékben.

A Softbank részvényárfolyama ezen a héten 1,00%-ot korrigált. A SoftBank részvényei hosszútávra ajánlottak, hiszen a cég újra és újra támogatja a startup cégeket és folyamatosan fejleszti alapjait.

 

 

Telemedia vagyonkezelt részvénykosár

 

Amazon szoftvere

A Bank of America munkatársa, Justin Post szerint a multinacionális konglomerátum új értékesítési technológia bevezetésén dolgozik szupermarketjeiben és könyvesboltjaiban. Egy lépéssel továbbmenve, ezt a hardvert és szoftvert harmadik fél üzleteibe is integrálnák. Justin Post megemelte az Amazon részvényre vonatkozó vételi besorolást és 12 hónapos célárát 4.250 dollárra emelte meg. Az ötcsillagos elemző megjegyezte, hogy ez az új innováció a vállalat szállítási csatornáival és az új tenyérszkenneres fizetési rendszerével, az Amazon One-nal összhangban valósulna meg. Az Amazon felveheti a versenyt más értékesítési pontokkal foglalkozó cégekkel, mint például a Square és a PayPal.

Az Amazon részvényárfolyama ezen a héten 0,88%-ot korrigált. Az Amazon nem csak az eladáshelyi technológiát szeretné értékesíteni a harmadik fél kiskereskedőinek, hanem a fogyasztók valószínűleg az Amazon-fiókjukon keresztül fizethetnek majd a kiskereskedelmi helyeken.

 

 

Healthcare vagyonkezelt részvénykosár

 

Roche fejlesztései

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) támogatja a svájci Roche gyógyszeripari óriás és az amerikai Regeneron biotechnológiai vállalat által kifejlesztett Covid-19 kezelést. A WHO azt is világossá tette, hogy azt szeretné, ha mindkét cég elérhető áron tenné hozzáférhetővé a kezelést az alacsony bevétellel rendelkező országok számára. A Roche és a Regeneron együttműködik egy új gyógyszeres kezelés előállításában a monoklonális antitestek, a casirivimab és az imdevimab felhasználásával, amelyek kombinálva az eddigi vizsgálatok alapján hatékonyan semlegesítik a vírust.

A Roche Holding részvényárfolyama ezen a héten 0,21%-ot emelkedett. A Roche megállapodott a TIB Molbiol Group felvásárlásáról egy meg nem nevezett összegért, és az ügylet várhatóan 2021 negyedik negyedévében zárul le. A felvásárlással a Roche bővítheti molekuláris diagnosztikai megoldások portfólióját.

 

 

Kopernikus vagyonkezelt részvénykosár

 

Henkel együttműködése

A Pregis és a Henkel nemrégiben egyesítették az erőiket, hogy előremozdítsák a fenntartható védőcsomagolási megoldások fejlesztését, azokat, amelyek megfelelnek a környezetvédelmi céloknak és a jövőbeli csomagolási követelményeknek. A Pregis és a Henkel osztozik a fenntarthatóság iránti elkötelezettségben, amely működési és szervezeti filozófiájuk, valamint termékinnovációs stratégiáik részét képezi.

A Henkel részvényárfolyama ezen a héten 0,81%-ot emelkedett. A Henkel kiegyensúlyozott és diverzifikált portfólióval működik világszerte. A vállalat három üzletágával mind az ipari, mind a fogyasztói üzletágakban vezető pozíciókat foglal el az erős márkáknak, innovációknak és technológiáknak köszönhetően.

 

 

Best of Dividens vagyonkezelt részénykosár

 

A Munich Re. elmondhatja, hogy egy stabil cég lett

A világ legnagyobb viszontbiztosítója, a Munich Re. jelenleg 1,6 százalékos nyereséggel vezeti a német blue chipek közül a heti nyertesek listáját. Jelen állás szerint a Munich Re. még mindig 2,8 milliárd eurós nyereségre számít az idén. Ez lenne a legjobb eredmény 2015 óta, amikor a nyereség még több mint 3 milliárd euró volt. A rendkívül szilárd mérlegnek köszönhetően még a súlyos természeti katasztrófák láncolata sem jelenthet fenyegető helyzetet, és az osztalék bizonyos mértékig biztonságban van.

A Munich Re. részvényárfolyama 0,96%-ot korrigált ezen a héten. A Munich Re. esetében az osztalékot több mint 50 éve nem kellett csökkenteni. Néhány hónappal ezelőtt a vezetőség új célokat határozott meg. Eszerint a nyereség és az osztalék 2025-ig évente átlagosan több mint 5%-kal fog növekedni.

 

Kellogg bővítésre készül

A Kellogg azt tervezi, hogy a következő három évben mintegy 45 millió dollárt fektet be észak-amerikai ellátási láncának átalakításába, mivel igyekszik kiszolgálni a fogyasztásra kész gabonafélék iránti keresletet. A Kellogg közölte, hogy nem zár be egyetlen termelőüzemet sem, mintegy 4 millió dollárt különít el a „munkavállalókkal kapcsolatos költségekre”, beleértve a végkielégítéseket és egyéb akár peres költségeket.

A Kellogg a héten 0,35%-ot emelkedett. A Kellogg alkalmazkodott a változó piachoz, és olyan régebbi, lassabb növekedési ütemű márkákat dobott ki, mint például a Keebler.

 

 

Best of Innovations vagyonkezelt részvénykosár

 

Autodesk GAAP eredményei

Az Autodesk EPS-je 1,65 dollárról 5,98 dollárra emelkedett egyetlen év alatt. Igaz az Autodesk működési bevétele alacsonyabb volt, mint az elmúlt tizenkét hónap bevétele. A bennfentesek egy kisebb vagyonnyi részvényt birtokolnak, jelenleg 67 millió dollár értékben. A bevételek ebben az évben szilárd 14%-kal 4,0 milliárd dollárra nőttek. Az Autodesk egy jó nevű szoftvercég, a 3D tervezéshez és gyártáshoz használt eszközei segítik az ügyfeleket a projektek tervezésében és a vizuális tartalmak létrehozásában számos felhasználási területen, az építészettől, az építőiparon át, a digitális médiáig és a szórakoztatásig egyaránt.

Az Autodesk részvényárfolyama ezen a héten 2,26%-ot emelkedett. Az Autodesk a 2022-es pénzügyi év második negyedévéről 1,21 dolláros részvényenkénti nem GAAP szerinti eredményt jelentett, amely 9%-kal felülmúlta a Zacks konszenzusos becslését és 23,5%-kal nőtt éves szinten.

 

 

Egyedi részvények:

 

Érdemes a Yum! Brands-re figyelni a jövőben

A Yum! Brands bejelentette, hogy az ausztrál társasági jognak megfelelően sikeresen végrehajtotta a Dragontail Systems Limited, az élelmiszeripar számára technológiai megoldásokat kínáló innovatív szolgáltató felvásárlását. A Dragontail platformja az ételkészítés teljes folyamatának optimalizálására és irányítására összpontosít a megrendeléstől a kiszállításig. Összekapcsolt, intelligens, végponttól végpontig tartó, AI-alapú megoldása automatizálja a konyhai folyamatokat a sofőrök diszpécserközvetítésének folyamatával kombinálva. A Dragontail konyhai rendeléskezelési és kiszállítási technológiáját több mint 10 országban közel 1500 Pizza Hut étteremben alkalmazzák.

A Yum!Brands részvényárfolyama 1,24%-ot korrigált a héten. A Yum!Brands a digitális és technológiai kezdeményezései folyamatos felgyorsítására összpontosít világszerte, amelyek célja, hogy a vásárlók számára új és zökkenőmentes módokat biztosítson a márkákhoz való hozzáféréshez, egyszerűsítse az éttermi csapatok életét és javítsa a franchise partnerek egység-gazdaságosságát.

 

Berkshire Hathaway széles portfoliója

Warren Buffett tulajdonának, azaz a Berkshire Hathaway vállalat portfóliójának jó része, mintegy 137 milliárd dollár technológiai részvényekbe van befektetve. Ez a szám azonban kissé félrevezető, mivel a Berkshire Hathaway mindössze két információtechnológiai vállalat résztulajdonosa, az Apple és a Snowflake vállalatnak. Ebből a 137 milliárd dolláros pozícióból az Apple 135 milliárd dollárt tesz ki. Buffett nagyon szereti az Apple erőteljes tőke-visszatérítési programját. A Berkshire közel 800 millió dolláros éves bevételt kap az Apple-től származó osztalékokon keresztül és a rendszeres részvény-visszavásárlások pozitívan hatnak az Apple egy részvényre jutó eredményére. Eközben a Snowflake felhőalapú adattárolással foglalkozó vállalat az első a sok technológiai részvény közül, amelyet Buffett befektetési asszisztensei, Todd Combs és Ted Weschler választottak ki. Mivel Buffett nem követi túlságosan szorosan a technológiai részvényeket.

A Berkshire Hathaway részvényárfolyama ezen a héten 0,4%-ot emelkedett. A Bank of America, a Berkshire Hathaway portfóliójának második legnagyobb részvénye, a nagy bankrészvények közül a legérzékenyebb a kamatokra. A Berkshire befektetett eszközeinek többsége a fogyasztási cikkekben a Coca-Cola és a Kraft Heinz vállalatoknál van. A harmadik legnagyobb, Buffett portfóliójában képviselt szektor a fogyasztói alapanyagok. A Berkshire Hathaway tulajdonában lévő öt alapvető fogyasztási cikkekből álló részvény szeptember 16-án 36,6 milliárd dollár értéket képviselt, ami a befektetett eszközök valamivel kevesebb mint 11,6%-át jelenti. Buffett és csapata azért vonzódik régóta a fogyasztási cikkekhez, mert a márkás vállalkozásokból származó pénzforgalom kiszámítható.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!