A Coca-Cola további 2200 főt szeretne elbocsájtani, közülük 1200 főt az Egyesült Államokban, mivel a cégnek erőteljesen csökkent a forgalma a világjárvány idején.

Az Egyesült Államokban, ahol tavaly év végén körülbelül 10.400 alkalmazott volt a cégnek, a csökkentések a munkaerő körülbelül 12%-át teszik ki. A Coca-Cola vállalat a nyár folyamán jelentette be munkaerő-csökkentési terveit, viszont ekkor még csak 4000 dolgozó munkahely megszüntetése volt tervezetben. A harmadik negyedévben a cég nettó árbevétele 9%-kal, 8,7 milliárd dollárra csökkent, mivel a vállalat az éttermek eladási veszteségeivel küzdött.

A vállalatrészvényei ezen a héten 0,73%-ot emelkedtek. 226 milliárd dolláros piaci kapitalizációval a Coca-Cola meglehetősen nagy vállalatnak minősül. A Coca-Cola legnagyobb részvényese a Berkshire Hathaway Inc, a forgalomban lévő részvények 9,3%-val rendelkezik. A vállalat vezető szerepet játszik az alkoholmentes italok piacán, amelynek előrejelzése szerint az elkövetkező öt évben 6,8%-os éves növekedési ütem várható.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével.  Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá