e-mobilitás

Az NVIDIA új videókártyája

By 2020.08.24. szeptember 30th, 2020 No Comments


Az Nvidia RTX A 3090 a legújabb GDDR6X memóriát fogja használni, mely bár jelentősen megnöveli a termék teljesítményét, szakértők szerint ár-érték arányban gyengíteni fogja a kártyát a piacon. Az új videokártya 1.399 dolláros áron indult volna az Egyesült Államokban, viszont az új hírek alapján 100 dollárral drágábban, azaz 1.499 dolláros áron juthatunk majd csak hozzá.

Az Nvidia részvényeinek ára ezen a héten 10,02%-ot emelkedett. Az Nvidia hosszútávon egy jó portfolió része lehet, hiszen  a válallat értéke az utolsó négyévben a nyolcszorosára növekedett, és jelenleg már a 260 milliárd dollárt közelíti, ami nagyjából megfelel az Intel piaci kapitalizációjának. Az Nvidia különösen erős a processzorgyártásban, a mesterséges intelligencia fejlesztésben, a chip gyártásban és hardver- és szoftvertermékekre épülő üzletében egyaránt, ráadásul felreppent a hír, hogy a cég megvásárolja az ARM vállalatot is. Jelenleg az ARM technológiáit az Intel, a Qualcomm, az AMD és más iparági szereplők is csak bérlik, így a vállalat igazi haszonnal lehetne iparágelső hosszú éveken keresztül.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot →

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!