Best of Dividens vagyonkezelt részvénykosár

A Shell ismét drón flottába fektet

By 2020.09.07. szeptember 30th, 2020 No Comments
A Shell a héten közölte, hogy júliusban megállapodást kötött Baker Hughes drónvállalkozásával, az Avitas-szal, hogy kiterjessze a drónmegfigyelési szolgáltatásokat a Permi-medence területein.

A Shell a drónplatformok egyik legnagyobb alkalmazója, amelyet az olaj- és gázipar nagy része még mindig feltörekvő technológiának tart. Tavaly a cég közölte, hogy mind a szárazföldön, mind tengeri területen napi rendszerességgel használja a drónokat. A drónok kritikus szerepet játszanak a cég azon célkitűzésében, hogy észak-amerikai üzemeiben 2025-re az előállított földgázmennyiség kibocsátása 0,2% alá csökkenjen.

A vállalat részvényeinek árfolyama ezen a héten 3,52%-ot korrigált. A Royal Dutch Shell negyedévente részvényenként 0,14 eurót fizet osztalékként. A héten a Magyar Állam szerződést kötött a vállalattal, így évente egymilliárd köbméter cseppfolyósított gáz érkezik majd a Shell-től hazánkba. A vállalat 2027 végéig a magyar gázszükséglet tíz százalékát a krk-i LNG terminálról fogja biztosítani hazánknak. A vállalat idén csökkentette osztalékját először 1945-óta, de így a cég nagyjából 10 milliárd szabad cash flowt szabadított fel.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!