Uncategorized

A Tesla új rekordja

Október elején hozták nyilvánosságra, hogy Elon Musk cége 2020. júliusa és szeptembere között 139.300 járművet szállított le.

Így a harmadik negyedéves eredmény drasztikusan emelkedett a 2020-as első és második negyedéves számokhoz képest, amelyek 88.400, illetve 90.650 volt. Ha a kombinált gyártást is belevesszük (kaliforniai fremont-i és kínai üzem), akkor már 145.036-os számról beszélhetünk. A teljes arzenálból 124.100 volt a Model 3 szedán és az Y modell crossover. A cég részvények árfolyama folyamatosan emelkedő trendben van, egy hónap alatt 29,2%-os erősödésről beszélhetünk.

A Tesla részvényeinek az árfolyama ezen a héten. A New Street Research elemzője, Pierre Ferragu semlegesről vételre minősítette fel a Tesla részvényárát, így 400 dollárról 578 dollárra emelte a célárat. A Tesla cég tervei szerint 2021 második felében kezdheti meg működését a Gigafactory Berlin. A Tesla vállalatba való befektetés már csak azért is jó lehetőség, mert a vállalat stabilan jelen lehet a világ legnagyobb elektromos autó piacának számító Kínában. A Tesla volt az első olyan cég, amely a legnagyobb lépést tette az elektromos autózás felé és most úgy néz ki, hogy a jövőben az akkumulátorok fejlesztésében is úttörő lehet.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével.  Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!