Healthcare vagyonkezelt részvénykosár

A Novozymes bővíti portfólióját

By július 13, 2020 október 1st, 2020 No Comments
A Novozymes dán enzimgyártó bejelentette, hogy 90 millió dolláros üzlettel szeretné megvásárolni az ír székhelyű PrecisionBiotics-ot.

A vállalat hivatalos nyilatkozatában kifejtette, hogy az elmúlt években második alkalommal vásárolt meg egy probiotikumokkal foglalkozó társaságot, mellyel ismét bővíti az emberi egészséggel kapcsolatos üzletágát. „A jelenlegi jelenlétünk az emberi egészségben minimális, ezért muszáj akvizíciókat indítanunk, hogy részesei tudjunk lenni ezen piacnak is”-nyilatkozta Baiget vezérigazgató, aki februárban került kinevezésre a Novozymes élére. Elmondta, hogy a hangsúly a növekedésre irányul, mind a minőségben, mind a jövedelmezőség szempontjából. A Novozymes a 600 millió dán korona összegű vásárlás (90,4 millió dollár) nagy részét saját tartalékából fogja kifizetni, így ez nem befolyásolja majd az osztalékkifizetéseket vagy a részvények visszavásárlási terveit.

A Novozymes részvényei ezen a héten 1,27%-ot korrigáltak. A Novozymes 19 éve működik, jelenleg éves 1,37%-os osztalékot fizet. A Seeking Alpha szerint akár közép vagy akár hosszabb távra is érdemes a vállalkozásba befektetni, hiszen a cég gyógyszerkutatása és biofarma üzletága a jövőben is fejlődhet.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!