A Simon Property Group ingatlanbefektetési alap vezetői, akik kiemelkedő vásárlási, étkezési, szórakoztató és vegyes felhasználású papírok tulajdonjogával rendelkezik, a héten bejelentette 17.500.000 törzsrészvény-részvény felajánlását.

A társaság várhatóan átutalási opciót biztosít a jegyzőknek, hogy a befektetők további 2.625.000 darab részvényt vásárolhassanak. A Simon Property Group a részvényekből származó nettó bevételét a Taubman Realty Group Limited Partnership korábban bejelentett 80%-os részesedésének megszerzésére kívánja részben felhasználni, illetve más általános üzleti célokra. Ezenkívül a bevételeket a likviditásra fordítanák, hogy mindenféle korlátozás nélkül tudjanak rezsit és egyéb kiadást fedezni és a forgótőke, illetve a tőkekiadások visszafizetését (törzsrészvényvisszavásárlást) vagy egyéb vállalati hiteleket ebből fedeznék.

A vállalat részvénye ezen a héten 9,57%-ot, míg az elmúlt egy hónap alatt 50,79%-ot emelkedett. A Simon Property Group a világ egyik legnagyobb kiskereskedelmi bevásárlóközpontjának tulajdonosa. A vállalat mintegy 200 bevásárlóközponttal és üzletközpont portfoliójával van jelen a világon. De Simon Property bevásárlóközpontjai még mindig működnek és az online rendelések miatt újra növekedhetnek a bevételei, hiszen raktár áruházzá alakították párat közülük. A vállalatnak nem csak túlélnie kellene, hanem még értékesebbé kell válnia a JP. Morgan szerint, amikor a kisebb bevásárlóközpontok eltűnnek, ezért elemzői vásárlásra buzdítják a befektetőket.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével.  Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!