Best of Dividens vagyonkezelt részvénykosár

A Simon Property bíróságra viheti leendő új partnerét

By június 23, 2020 október 1st, 2020 No Comments
Jogi vita zajlik az Indianapolison működő Simon Property Group Inc. és a rivális bevásárlóközpont tulajdonosa, illetve üzemeltetője, a Taubman Centers Inc. között.

Ugyanis a Taubman Centers vállalattal a múlt héten lezárult egy 3,6 milliárd dolláros ügylet, amely egyesítette volna a két társaságot, de a Taubman vezetői több előírást nem tartottak be. A Simon Property februárban bejelentette, hogy 80%-os részesedést szeretne vásárolni a Taubman Realty Group Korlátolt Felelősségű Társaságban. A Simon Property azzal vádolja a Taubman-t, hogy nem tett megfelelő intézkedéseket a koronavírus-járvány súlyos pénzügyi következményeinek enyhítésére. A vírus aránytalanul befolyásolta az ingatlanbefektetést más lakossági ingatlanvállalatokhoz képest.

A vállalat ezen a héten 6,21%-ot korrigált. Viszont az elmúlt egy hónap alatt 16,88%-ot emelkedett. A Simon Property a100 legnagyobb amerikai vállalat, a S&P100 tagja illetve 10,74%-os osztalékot fizet éves szinten. Az alapítás óta eltelt 26 évben minden negyedévben fizetett osztalékot és ami legalább ennyire fontos, hogy az elmúlt 10 évben minden alkalommal emelte vagy szinten tartotta ennek mértékét.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!