Kopernikus részvénykosár

A 3M Company környezetvédelmi eljárásokra készül.

By október 7, 2019 július 2nd, 2020 No Comments
Több per és ellenőrzés indult az ipari szolgáltatásokat biztosító a 3M Company vállalat ellen, mely alabamai gyára a hírek szerint a megengedett határértéken felül szennyezte a környezetét.

A cég a vádakra reagálva az üzem egyes részeit azonnali hatállyal leállította, hivatkozva a környezetvédelmi előírásokra. A vizsgálatokból kiderült, hogy a szennyezést a vállalat saját fluoropolimer bevonatának gyártása okozza, mely hő, olajfoltok, zsír és víz ellenálló termékek készítésére használnak. A 3M még ez év elején 35 millió dollárt fizetett az említett anyag felhasználása érdekében. A 3M Company alperes több tucat környezetvédelmi és egészségügyi problémákat állító peres eljárásban vett részt. A vállalat viszont bejelentette, hogy feladja az említett anyagok használatát és megmutatják, hogy elkötelezettek a környezetvédelem iránt, annak érdekében, hogy javítsák termékeik fenntarthatóságát és a vállalat image-t.

A 3M Co részvényei 1141,62 áron zártak a hétvégére. A legtöbb amerikai elemző úgy véli, hogy feltehetően a 3M Company állománya 26,91%-kal vagy afelett fog növekedni. Jelen esetben a részvény megtartására buzdítja a Goldman Sachs elemzői a befektetőket, míg egyes wall-streeti elemzők vásárlásra javasolják a vállalat részvényeit. A társaság az elmúlt 12 hónapban 32,13 milliárd dolláros árbevételt számolt el.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot →

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!