Telemedia részvénykosár

A Tencent lehet az Alibaba új riválisa?

By 2020.07.20. október 1st, 2020 No Comments
A Tencent új fejlesztésekbe kezdett, amelyek segítenek a kereskedőknek a virtuális üzleteik felépítésében és népszerűsítésében.

Szakértők szerint a vállalat új projektje, a WeChat egyértelműen azt a célt szolgálja, hogy a cég fel tudja venni a versenyt az ország legnagyobb online piacaival, az Alibaba-val és a JD.com-mal. Az úgynevezett WeChat Minishop lényege, hogy a kereskedők és a fogyasztók szabadon fel tudják venni egymással a kapcsolatot, ezzel valós időben bemutathatják termékeiket. A WeChat Kína legnépszerűbb üzenetküldő alkalmazása, több mint egymilliárd felhasználóval. A bejelentés után az Alibaba részvényeinek értéke 7%-kal esett. Az Alibaba emellett jelentős veszteségeket szenvedett Indiában, ahol is több száz alkalmazás került betiltásra az elmúlt időszakban. A tiltások következtében az Alibaba indiai csoportjának csaknem 90%-os leépítését jelentette be.

A Tencent Holdings vállalat részvényei ezen a héten 5,28%-ot korrigáltak, viszont az elmúlt 3 hónap alatt több, mint 22%-ot erősödött. Az Alibaba vállalat részvényei is korrigáltak, így hétvégére az árfolyam 5,31%-kal lett alacsonyabb, mint egy hete. Mind az Alibaba, mind a Tencent egy olyan vállalat, amely az online webfelületet használja ki, míg az egyik online piactérre, addig a másik az 5G kiépítésre fektette eddig a hangsúlyt. A JP. Morgan szerint is a jövőben mindkét vállalat egy fontos és meghatározó szereplő lehet a piacon.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!