e-mobilitás

A Tesla nyit a befektetők felé

By 2020.09.07. szeptember 30th, 2020 No Comments
A Tesla részvényei 2020-ban már körülbelül 500%-os emelkedést prezentáltak, ami arra késztette a társaságot, hogy részvényeit megfizethetőbbé tegye az átlagos befektetők számára.

Elon Musk elektromos autóipari cége abban reménykedik, ezáltal még több befektető él a vásárlás lehetőségével. A Tesla augusztus végén jelentette be terveit mintegy 5 milliárd dollár új részvény eladására. A Tesla részvényfelosztásának hatálybalépését követően minden részvény árfolyamát ötödével csökkentette. Így az is elmondható, hogy a Tesla részvényeinek ára szeptember 1-én még 400 dollár alatt volt, azóta viszont az 500 dolláros szintet is megközelítette. Viszont a hétvégére a túlzott erősödésnek, a SoftBank által elindított opciós vásárlásnak, a koronavírus elleni félelemindex kialakulásnak, a nyereségrealizálósoknak, a vártnál jobb munkaerőpiaci adatoknak köszönhetően a hét végére a Tesla erős mélyrepüléssel zárt.

A Softbank call-opciókat vásárolt, melyek feljogosították a vásárlót arra, hogy bizonyos részvényekből egy meghatározott időben, egy meghatározott áron vásároljanak, viszont nem jelentenek vásárlási kötelezettséget, így az opciót megkötötték, de pénz nem folyt be, részvény vásárlási szándék történt tőke nélkül, ami hetek óta felfelé nyomta az árakat. A Softbank egy 100 milliárd dolláros alappal, a Vision Fund-dal kötötte meg az ügyleteket, kifejezetten tech-cégeket céloztak, mint az Apple, a Microsoft, az Alphabet, Netflix vagy a Tesla. A Goldman Sachs elemzői szerint a Softbank jelentősen hozzájárult az összeomlás előtti tech-rali kialakulásához.

A Tesla részvényárfolyam ezt a hetet 17,17 %-os vesztességgel zárta. A Tesla vállalatba való befektetés már csak azért is jó lehetőség, mert a vállalat stabilan jelen lehet a világ legnagyobb elektromos autó piacának számító Kínában. A Tesla sokkal jobban reagál a kialakult helyzetre, mint a hagyományos autógyártók.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!