e-mobility vagyonkezelt részvénykosár

 

A Geely fogja vezetni Kína autópiacát?

Elektromos autózás vezető szereplője Kína. Bár Európában is szép számmal gyarapodik az elektromos autók száma. Bár a legtöbben úgy gondolják, hogy a BYD a domináns fél a piacon, azonban mára a Geely kezdi átvenni a vezető szerepet Kína autópiacán. A Kínai Nasdaq stílusú sci-tech innovációs testülete (STAR) a napokban tette közzé meglátásait az autó- és részvénypiacra nézve. A hivatalos bejelentés szerint a STAR A-minőségű besorolást ad a Geely vállalatnak, mely azt jelenti, hogy a vállalat a történelem első olyan autógyártója lehet, ami bekerülhet ebbe a globális rangsorba. A Geely részvényei 1 hónap alatt majdnem duplájára emelkedtek, 1,29 dollárról 2,5 dollárra, az új besorolás pedig hatalmas előnyöket jelenthet a cég számára, főként a kínai piacon kívül.

A Geely részvényének árfolyama ezen a héten 9,55%-ot korrigált, miután egy hónap alatt 29,55%-ot menetelt. A Geely vállalat tulajdonosa Li Shufu, a Geely Holing elnöke februártól azon dolgozik, hogy egyetlen céget hozzon létre a Geely és a Volvo Cars vállalatokból, amely a Volvo, a Geely, a Lynk&Co és a Polestar márkákat birtokolná.

 

Az Intel nagy dobásra készül

A hét közepén az Intel meghívásokat küldött ki a sajtó tagjai számára egy titokzatos eseményre, mely szeptember 2-án kerül megrendezésre. A szakértők szerint a vállalat egy új hardware-t készül bemutatni az eseményen. Még az idei év elején bejelentésre került az Intel 11. generációs Tiger Lake processzora, és már számos számítógépgyártó, például az Acer, bejelentette, hogy közelgő laptopjainál szeretnék felhasználni az Intel új processzora által nyújtott új lehetőségeket. Ez hatalmas lépés az Intel számára, mivel jelenleg az Acer gépeinek nagy része főként az AMD processzorait használja.

Az AMD részvények árfolyama ezen a héten 1,55%-ot korrigált, míg az Intel árfolyama 0,79%-ot erősödött. Az Intel vállalat kapitalizációs tőkéje mára már eléri a 265,8 milliárd dollárt és a cég részvényei a 2,15%-os osztalékfizetés miatt is egy hosszútávú portfolió jó része lehet.

 

A Volkswagen és a Bosch vitája

A német autóipari egyik legnagyobb autógyártója, a Volkswagen és a Bosch között hatalmas vita alakult ki a jövő mobilitása szempontjából. A partner kapcsolatban lévő vállalatok közül a Bosch eltökélte, hogy a fejlesztést a hidrogénhajtású járművekre fordítja, ami viszont ellentmond a Volkswagen jövőképének, ahol is az e-mobilitás van a középpontban. A Volkswagen vezetője, Herbert Diess nemrégiben kijelentette, hogy figyelmen kívül hagyják az egyéb alacsony szén-dioxid-kibocsátású rendszereket, például az említett hidrogén üzemanyagcellákat.

A Volkswagen részvényei ezen a héten 3,13%-ot emelkedtek. A Volkswagen 73,6 milliárd eurós tőkével rendelkezik és a német 30 legjobb vállalat, a DAX 30 tagja. A Volkswagen hosszabb távon az elektromos autózás fele nyit és képes megújulni, ezért a vállalati részvények egy jól diverzifikált portfolió részét képezhetik.

 

 

Healthcare vagyonkezelt részvénykosár

 

A UnitedHealth Group rekordot döntött

A UnitedHealth Group több, mint 6,6 milliárd dollár nyereséget realizált a második negyedévben a FactSet cég pénzügyi elemzése szerint, mely messze a szektor mindenkori legmagasabb negyedéves eredménye. A legtöbb társaság a második negyedévben erős küzdelmet vívott a koronavírus-járvány ideje alatt, mely jelentősen lelassította a gazdaságot. Ám az egészségbiztosítók, mint például az UnitedHealth kimagasló nyereséget ért el. A nyereség-növekedés meghaladta a Wall Street előrejelzéseit, melyet nagymértékben a vállalat biztosításaira megnövekedett kereslet idézett elő. A UnitedHealth Group emellett bejelentette, hogy a jövőben csökkenteni fog marketing kiadásain, mely ismételten a bevételek gyarapodását eredményezheti.

A UnitedHealth Group vállalat részvényei ezen a héten 5,75%-ot emelkedtek. A Seeking Alpha szerint rövid távon az egészségbiztosítók a globális világjárvány legnagyobb nyertesei lehetnek. A UnitedHealth Group negyedéves bevétele 62,1 milliárd dollár volt. A UnitedHealth Group erős vállalat, illetve nagyon konzervatív, de folyamatos fejlesztések miatt a vállalati részvények vásárlásra ajánlottak.

 

A Medtronic ismét bővíti portfólióját

A Medtronic július 15-én bejelentette, hogy megvásárolja a Medicrea-t, mely egy francia implantátumtechnikai eszközöket és szoftvereket gyártó cég. A hivatalos közleményből kiderült, hogy a Medtronic a vállalat segítségével bővíti ki a gerincműtétekre specializálódott szektorát. A Medtronic kijelentette, hogy részvényenként kb. 7 eurót költ a Medicrea-ra, ami a legutóbbi árakhoz képest 20%-os prémiumnak felel meg. A francia társaság forgalomban lévő részvényeinek száma alapján a társaság körülbelül 154 millió dollárra becsülhető. „A Medtronic gerincimplantátumok, robotika, navigáció és 3D képalkotó technológiák innovatív portfóliójának kibővítése javítani fogja a személyre szabott kezeléseinket”-mondta Jacob Paul alelnök.

A Medtronic vállalat részvényei ezen a héten 8,96%-ot emelkedtek. A Medtronic vállalat a jövőben is kész a fejlődésre és hasznos tanácsokkal szolgál a most németországi és európai gazdasági helyzetekben is. A vállalat 43 éve kiválóan teljesít az egészségügyben.

 

Az Amgen és a BeiGene partnersége

Az Amgen 2,7 milliárd dollárt fizetett a kínai BeiGene cég számára, hogy felhatalmazást kapjon a vállalat kereskedelmi felméréseinek használatához, illetve, hogy tovább erősítse a jelenlétét a cég marketingjében. Vasárnap a BeiGene bejelentette, hogy több vállalat is ajánlatott tett, hogy részesedést szerezzenek a cégben, mely veszélyeztette volna az Amgen és a kínai cég közötti partneri kapcsolatot. A hírt követően az Amgen nyilvánosságra hozta, hogy további 421 millió dollárral járul hozzá ahhoz, hogy 20,3%-on tartsa részesedését a kínai biotechnológiai vállalatban. A BeiGene már 2017-ben kínai egyik legnagyobb gyógyszer vállalatának számított és az Amgen reméli, hogy globális márkát tud majd építeni a társaságból.

Az Amgen vállalat részvényei ezen a héten 3,78%-ot emelkedtek. Az Amgen Amerikában egy sikeres vállalat a gyógyászat területén, mely részvényei után 2,36%-os osztalékot fizet. Következő osztalékfizetése augusztusban várható, amelynek összege vélhetően 1,48 euró lehet.

 

 

Telemedia vagyonkezelt részvénykosár

 

A Tencent lehet az Alibaba új riválisa?

A Tencent új fejlesztésekbe kezdett, amelyek segítenek a kereskedőknek a virtuális üzleteik felépítésében és népszerűsítésében. Szakértők szerint a vállalat új projektje, a WeChat egyértelműen azt a célt szolgálja, hogy a cég fel tudja venni a versenyt az ország legnagyobb online piacaival, az Alibaba-val és a JD.com-mal. Az úgynevezett WeChat Minishop lényege, hogy a kereskedők és a fogyasztók szabadon fel tudják venni egymással a kapcsolatot, ezzel valós időben bemutathatják termékeiket. A WeChat Kína legnépszerűbb üzenetküldő alkalmazása, több mint egymilliárd felhasználóval. A bejelentés után az Alibaba részvényeinek értéke 7%-kal esett. Az Alibaba emellett jelentős veszteségeket szenvedett Indiában, ahol is több száz alkalmazás került betiltásra az elmúlt időszakban. A tiltások következtében az Alibaba indiai csoportjának csaknem 90%-os leépítését jelentette be.

A Tencent Holdings vállalat részvényei ezen a héten 5,28%-ot korrigáltak, viszont az elmúlt 3 hónap alatt több, mint 22%-ot erősödött. Az Alibaba vállalat részvényei is korrigáltak, így hétvégére az árfolyam 5,31%-kal lett alacsonyabb, mint egy hete. Mind az Alibaba, mind a Tencent egy olyan vállalat, amely az online webfelületet használja ki, míg az egyik online piactérre, addig a másik az 5G kiépítésre fektette eddig a hangsúlyt. A JP. Morgan szerint is a jövőben mindkét vállalat egy fontos és meghatározó szereplő lehet a piacon.

 

A Microsoft virtuális munkába fektet

A Citrix Systems Inc. technológiai vállalat és a Microsoft Corp. egyesíteni szeretné erőit, hogy egy teljesen új munkahelyet tudjanak létrehozni azok számára, akik online folytatják munkájukat. A munkavállalóknak zökkenőmentes hozzáférésre van szükségük az alkalmazásokhoz, amelyek nélkülözhetetlenek, hogy bárhol képesek legyenek munkavégzésre. Ennek a kihívásnak a kezelésére a technológiai vezetők bejelentették, hogy partnerként fognak segíteni a szervezeteknek a felhőbe való elmozdulás felgyorsításában, valamint a digitális munkaterületek felgyorsításában. Az üzlet feltételei szerint a Microsoft a Citrix Munkaterületet részesíti előnyben a digitális munkaterület-megoldásként, a Citrix pedig a Microsoft Azure-t választja felhőplatformként.

A Microsoft vállalat részvényei ezen a héten a gyorsjelentéseknek és a koronavírus közelgő második hullámának hatására 5,05%-ot korrigáltak. A Microsoft a felhőhasználatának, az online oktatásoknak, az online teamviewer-nek (távoli használat), online konferenciáknak és a folyamatos alkalmazások fejlesztéseknek köszönhetően a jövőben magasabb hozamot hozhatnak, ezért közép és hosszútávú vásárlásra alkalmasak.

 

A Wirecard-nél ismét bonyodalmak adódtak

A legfrissebb jelentések alapján a Wirecard korábbi vezérigazgatója, Markus Braun 35 millió eurót „kölcsönzött” a bankszektortól januárban, mely híre ismételten a német pénzügyi felügyeleti szerv, a BAFIN felülvizsgálatot indított. A felügyelőbizottság úgy nyilatkozott, hogy nem volt tudomásuk idáig a kifizetésről. Braun kezdetben azzal érvelt, hogy a Wirecard felügyelőbizottsága nem rendelkezik hivatalos felügyelettel a hitelezési döntések területén. Braun ügyvédje révén tagadta, hogy kihasználta volna a Wirecard felügyelőbizottsága hatalmát a hitelezési döntés felett. Az ügyvéd azt mondta, hogy a kölcsönt „a megállapodás szerint” fizették vissza.

A Wirecard részvényárfolyama ezen a héten 15,36%-ot esett. Eddig 1270 munkavállalót érintett a Wirecard AG. és 6 leányvállalat fizetésképtelensége miatti csődvédelem. A vállalatcsoportnak több értékes eszköze is van, például a Wirecard Bank, amellyel kapcsolatban a legnagyobb német bank, a Deutsche Bank arról nyilatkozott, tervei közt szerepel, hogy Wirecard Bankot a Deutsche Bank a későbbeikben felvásárolná.

 

 

Kopernikus vagyokezelt részvénykosár

 

Mastercard vállalatnál online lehetőségeken gondolkodnak

A Mastercard szeretné kibővíteni a ShopOpenings.com webhelyet az Amerikai Egyesült Államokban és Kanadában, és olyan keresőeszközt hozna létre, amely megmutatja, hogy mely üzletek vannak nyitva a közelben. A vállalkozások mind offline, mind az interneten vissza akarják vonzani az ügyfeleket a krízishelyzet után, a Mastercard új eszközöket vezethet be ennek támogatására. Az egyedülálló weboldalon minden típusú kiskereskedő megtalálható lenne az éttermektől a gyógyszertárakig a vegytisztítókon át. Azonosítaná a kereskedőket, akik elfogadják az érintés nélküli fizetéseket.

A Mastercard vállalat részvényárfolyama 2,83%-ot emelkedett ezen a héten, míg az elmúlt három hónap alatt 16,96%-ot erősödtek a cég papírjai. A vállalat részvényei a jövőben jó lehetőség közép és hosszútávon, mert percenként 60.000 fő használja a cég platina és plasztik kártyáját. Illetve a készpénzmentes forgalom egyre jobban elfogadott az egész világban, növelve ezáltal a kártyák használatát.

 

A Unilever globális projektbe kezd

A globális vendéglátási lánc, az OYO Rooms bejelentette, hogy együttműködik a Unilever-rel a társaság tisztasági és szennyvízkezelési rendszereinek fejlesztésében és bevezetésben. Az OYO Corporations vezérigazgatója, Ritesh Agarwal elmondta: „Örülünk, hogy a Unilever-rel való partneri kapcsolattal és megbízható termékeik biztosításával képesek vagyunk segíteni az ügyfeleknek és munkatársainknak a lehető legnagyobb biztonság megteremtésében.”

A holland Unilever vállalat részvényei ezen a héten 0,64%-ot emelkedtek. Az Unilever vállalatnak fontos szempont lett az elmúlt években az ökológia és a klíma védelem, az Unilever jelezte, hogy csatlakozni szeretne a Világbank által létrehozott, 2030 Water Resources Group-hoz. Ennek keretében a cég segítené a vízgazdálkodást a vízhiánnyal fenyegetett területeken, mint India, Brazília, Dél-Afrika, Vietnam vagy Indonézia.

 

Élő adásban a L’oreal

A L’oréal Ausztrália felhívta a fogyasztók és az ipar figyelmét, hogy tegyenek radikális intézkedéseket az éghajlatváltozás következményeinek csökkentése érdekében. A folyamatban lévő globális világjárvány világszerte tovább rontotta a műanyag szennyeződés csökkentésére irányuló tevékenységeket. Az esemény keretében hangsúlyozták a fenntartható innovációkat, az etikus munkaügyi gyakorlatokat és a szociális média fontosságát, mint a tudatosság terjesztésének eszközét.

A L’oreal árfolyama hetek óta emelkedik, így elmondható az is, hogy ezt a hetet is 0,38%-os plusszal zárta a vállalat. A francia szépségipari vállalat részvényeinek árfolyama 3 év alatt 57,81-ot emelkedett. A L’oreal világvezető márka a szépségiparban, ezenkívül régóta vezető szerepet játszik a nemek közötti egyenlőség támogatásában. A befektetőknek azért is jó lehetőség a cég részvénye, mert a L’oréal a világon egyedülálló, a kozmetika minden ágát (drogériás terméktől a high end termékig) átölelő nemzetközi márkaportfólióval rendelkezik, amely szerte a világon válaszol a fogyasztók változatos igényeire.

 

 

Best of Dividens vagyonkezelt osztalékfizető részvénykosár

 

A Gilead gyógyszere milliárdos üzlet lehet

Jelenleg nincs hivatalos vakcina a COVID-19-re és a kezelési lehetőségek is csak korlátozott felhasználásra alkalmasak, kizárólag súlyos vagy életveszélyes tünetekkel rendelkező betegek esetén. Ennek ellenére a szakértők egyetértenek abban, hogy a Gilead Sciences Remdesivir kezelése a vártnál sokkal pozitív eredményekkel zárta a koronavírus elleni teszteket, mint más hasonló készítmények. Július elejei hír, hogy az első Covid-19 elleni hatóanyag a Remdesivir, amelynek forgalmazását az EU engedélyezné. A jóváhagyást a megszokott 67 napos eljárásnál rövidebb, gyorsított eljárás keretében bocsátották ki, az Európai Gyógyszerügynökség ajánlásit követve. A Gilead Sciences vállalat ezen a hétvégén további adatokat bocsátott ki a Remdesivir hatékonyságáról. Ezen az adatok azt mutatták, hogy a Remdesivir-t felhasználó betegek 74,4% -a meggyógyult a COVID -19-ből a 14.napon, míg a betegek 59%-ánál javultak a betegségek tünetei.

A Gilead Sciences részvénye, azért is jó lehetőség, mert a vállalat hosszú évek óta vezető szerepet tölt be az egészségügyi piacon, korábban sikeresen részt vett a malária és az ebola kezelésében is.

 

A Shell hidrogénhajtásban látja a jövőt.

„A Shell óriási szerepet játszik a globális hidrogénpiac fejlesztésében, de valószínű, hogy az üzemanyag legalább az évtized közepéig nem fog jelentős áttörést elérni globális szinten”-jelentette be Ben van Beurden vezérigazgató. Van Beurden, az IHS Markit elnökével, Daniel Yergin-rel folytatott online interjúban kijelentett, hogy hosszú távú sikereket jósolt azoknak a vállalkozásoknak, melyek a hidrogénhajtású járművek fejlesztésére adták a fejüket. Ilyen például a Bosch német márka. Bár a legtöbb vállalat sokkal inkább az e-mobilitás felé hajlik, mégis vannak példák, mikor a hidrogénhajtás igen előnyösnek bizonyulhat. Az olyan cégek, mint a Hyundai már alkottak is saját hidrogénhajtású járművet.

A Shell vállalat részvény árfolyama ezen a héten 1,05%-ot emelkedett. A Royal Dutch Shell „A” részvény a jövőben is meghatározható szereplő lehet egy jó osztalékfizető részvénykosárban, hisz osztalékvágása után is több tőzsdén megtalálható. A Shell vállalata az olaj és gázüzletág minden területén érdekelt, legyen szó új mezők kutatásáról, kitermelésről, finomításról, disztribúcióról és marketingről, petrolkémiáról, áramtermelésről vagy éppen kereskedelemről. A cég emellett érdekelt a megújuló energiaforrások terén is.

 

A Coca-Cola vállalat 100%-os újra hasznosításba fektet

A Coca-Cola European Partners (CCEP), a világ legnagyobb független Coca-Cola palackozója bejelentette, hogy finanszírozza a CuRe Technology-t, egy újrahasznosítással foglalkozó startupot, amely új technológiát kíván biztosítani a műanyag poliészter hulladék újrafeldolgozásában. A CCEP által biztosított támogatás lehetővé teszi a CuRe számára, hogy felgyorsítsa „poliészter-megújító” technológiáját, a kísérleti üzemtől a kereskedelmi készenlétig. A Cola-Cola szerint a CuRe támogatásával az elkövetkezendő 10 évben felszámolják a teljes műanyagkészletüket és csak 100%-ban újrahasznosított termékekkel fognak dolgozni.

A Coca-Cola vállalat részvényei ezen a héten 3,7%-ot emelkedtek. A Coca-Cola vállalat 1989-tól található meg a tőzsdén. 0,36 eurós osztalékot fizet részvényenként. A vállalat termékei közkedveltek a fiatalok és középkorúak körében. Hosszútávon a Morgan Stanley szerint befektetésre ajánlott.

 

 

Global High Yield Bonds vállalati kötvénykosár

 

A Teva leányvállalata 84 millió dollárt kíván szerezni a Nasdaq másodlagos ajánlatában

A 89bio Inc., a Teva leányvállalata, ami egy klinikai stádiumú gyógyszergyártó cég, 83,8 millió dollárt halmozott fel a Nasdaq index másodlagos piacán. A máj- és kardio-anyagcsere-betegségek kezelésére szolgáló innovatív terápiák fejlesztésére és forgalomba hozatalára összpontosító társaság bejelentette, hogy lezárja a 3.047.040 darab törzsrészvényt átfogó, nyilvános vételi ajánlatát. Az ajánlat teljes mértékben magában foglalta azt, hogy további 397.440 további törzsrészvényt vásároljanak, részvényenként 27,50 USD nyilvános vételi áron. A Teva spin-off 89bio INC részvénye a Nasdaq IPO 85 millió dollár értékű megvásárlása után kiugró eredményeket ért el. A társaság részvényára ezen a héten 0,43% -kal zárt magasabb árfolyamon a Nasdaq-on, 32,5 dollárra emelkedett. Az Oppenheimer&Co. befektetési társasága is üdvözölte (nagyobb részvénycsomagvásárlás mellett), hogy a Teva Pharmaceutical Industries Ltd.-t és annak leányvállalatát a 89.bio Inc-t szétválasztották. A Teva-ra ruházták rá a 89bio Inc régi termékeit, a BIO89-100-at a májbetegség súlyos tüneteinek kezelésére szolgáló gyógyszereket.

A Teva 2016-ban is bocsátott ki kötvényt, 100 ezer eurós nominál értékben, 1,5 milliárd euró értékig. A kötvény lejárata 2024, viszont elmondható, hogy a vállalat részvényei tavaly szeptembertől igen elég erős emelkedésnek indultak.

 

A SotfBank és a Vision Fund tervek

A SoftBank Csoport az egyes befektetőktől pénzt hoz a Vision Alapba, de egyre kevesebb a remény, hogy a japán technológiai konglomerátum által megalapított alap sikeres lehet. A japán Nomura Holdings vezető értékpapír-társaság elkötelezett a befektetés mellett, a SoftBank Group vezetőségével felkészültek a tovább értékesítésre.

A Vision Fund egy 100 milliárd dolláros befektetési eszköz, amelyet részben a Szaúd-Arábia szuverén befektetési alapjai finanszíroztak, ez az alap az utóbbi időben gyengén teljesített, mivel számos olyan társaság nyeresége romlott, amelybe a SoftBank befektetett. Az alap megalakulását követően szárnyalt a részvény, 2019 márciusában a befektetési hozam 29% volt. De ez év márciusában mínusz 1%-ra esett vissza. Ez arra kényszerítette az SoftBank-ot, hogy vizsgálja felül a Vision Fund 2 tervét. A SoftBank teljes mértékben kihasználta a tőkepiacokat a növekedés elérése érdekében. A csoport mintegy 150 milliárd jent (1,4 milliárd dollárt) fizetett a pénzügyi intézmények befektetési banki műveleteire, például kötvénykibocsátás aláírására az elmúlt öt évben. Míg a Vision Fundnak egy ideje be kell fagyasztania a nagy befektetési projekteket, a SoftBank azt tervezi, hogy 4,5 billió jen jövedelmet generál az eszközök felszámolása és eladása révén. A SoftBank június 23-án bejelentette, hogy eladja a T-Mobile egyesült államokbeli telekommunikációs társaságban fennálló részesedését. A piaci ár alapján az eladások várhatóan akár 20 milliárd dollárt is elérhetnek.

A SoftBank IPO volt a történelem második legnagyobb tőzsdei debütálása az Alibaba Group kínai e-kereskedelmi óriáscsoport amerikai tőzsdei bevezetését követően. A Nomura befektetési bankárjaként, Okuda részt vett az SoftBank konvertibilis kötvényeinek kibocsátásában 2003-ban Az érintett vezetők állítólag még akkor megkezdte a második Vision Alap megvitatását, amikor az SoftBank csak az elsőt vette fontolóra.

2017-ben a SoftBank 2029-es lejárattal egy 4%-os vállalati kötvényt bocsájtott ki, darabonként 100 ezer eurós címletekben. A kötvény féléves kamatozású, így márciusban és szeptemberben fizet kamatot befektetői részére.

 

 

Egyedi részvények

 

A Marvell Tehnology több éve sikeres vállalat

A Marvell Technology Group egy bermudai félvezető cég. Az 1995-ben alapított társaság jelenleg több mint 6000 alkalmazottal rendelkezik és 10.000 szabadalmat hozott meg világszerte, éves bevétele 2,9 milliárd dollár. A Marvell-t 1995-ben Dr. Sehat Sutardja és felesége, Weili Dai, illetve testvére Pantas Sutardja alapította. Az eredeti nyilvános vételi ajánlat 2000. június 27-én 90 millió dollárt ért el.

  1. július 6-án a Marvell befejezte a Cavium, majd 2019. szeptemberben a Marvell befejezte az Aquantia felvásárlását.

2016 júliusában Marvell kinevezte Matt Murphy-t, mint új elnök és vezérigazgató. Matt Murphy korábban 22 éve a Maxim Integratednál dolgozott, utoljára EVP, üzleti egységek, értékesítés és marketing részlegvezetőként. Jelenleg az eBay, a Semiconductor Industry Association és a Global Semiconductor Alliance igazgatótanácsában is tevékenykedik. 2019. november 12-én a Marvell bejelentette, hogy a ThunderX2 SoC-k telepítésre kerültek a Microsoft Azure-on. 2020. március 2-án a Marvell bejelentette az OCTEON Fusion és az OCTEON TX2 5G infrastrukturális processzorokat, valamint az 5G infrastruktúra processzorainak leszállítását a Huawei-nek, a Nokia-nak, az Ericsson-nak, a ZTE-nak és a Samsung vállalatnak. 2020. március 16-án Marvell bejelentette a ThunderX3-ot és a 2022-es ThunderX4 elkészítési és gyártási tervüket. A Rosenblatt Securities elemzője, Hans Mosesmann fenntartotta a Marvell Technology Group vételi minősítését, 42 dollár árcélt tűzve ki, amely körülbelül 18,51% -kal haladja meg a jelenlegi 35,44 dolláros részvényárfolyamot. Mosesmann arra számít, hogy a Marvell Technology Group 2020-ban harmadik negyedévben emelkedni fog. A 18 TipRanks elemzője is egyetért a Marvell részvényeinek erős vételi-minősítésével, amelynek átlagára 35,06 dollár. Az elemzők árcéljai a 18 dollártól a 42 dollárig lehetséges.

A legutóbbi 2020. április 30-án kiadott jelentésében a társaság negyedéves bevétele 693,64 millió dollár volt. A TipRanks.com és a Rosenblatt Securities elemzője, Hans Mosesmann 5 csillaggal rangsorolta a Marvell-t. Átlagos hozamuk 17,8% és 64,54% között mozgott.

A Marvel Technology Group 4,66%-ot korrigált ezen a héten, viszont három év alatt 124,6%-ot emelkedett. A Marvell Technology hosszútávú jó befektetésnek tűnik 10 elemzőházból 9 elemzőháznál.

 

Az Amphenol részvényára már 102,02 dollár

Az Amphenol vállalat 1932-től létezik. A vállalatot Arthur J. Schmitt vállalkozó alapította Chicagóban. Jelenleg elektronikus és száloptikai csatlakozók, kábel- és összekapcsoló rendszerek, például koax kábelek egyik fő gyártója. A cég termékeit különféle elektronikai piacokon értékesíti, ideértve a katonai-űrrepülést, az ipart, az autóipart, az információs technológiát, a mobiltelefonokat, a vezeték nélküli infrastruktúrát, a szélessávú, az orvosi és a pro-audio eszközöket. Az értékesítést világszerte több mint 60 helyszínen végzik a gyártással egyetemlegesen.

Az Amphenol jelentősen bővült a II. Világháború alatt, amikor a vállalat a katonai hardverhez használt csatlakozók elsődleges gyártójává vált, ideértve a repülőgépeket és a rádiókat is. 1967 és 1982 között a Bunker Ramo Corporation a válallat részét képezte. Az Amphenol legnagyobb részlege az Amphenol Aerospace Sidney-ben és New York-ban található meg. A cég leányvállalata az Amphenol Fiber Systems International egy száloptikai vállalat, amely1993-ban indult el. A leányvállalat a világpiacon optikai csatlakozási termékek és rendszerek gyártására szakosodott. Az Amphenol Fiber Systems International megoldásokat kínál a száloptikai összekapcsolási technológián alapuló kommunikációs rendszerekre. Az Amphenol 2005-től kezdve található meg a New-York-i tőzsdén, akkor 10,91 dolláron kezdte meg működését. 2008-ra a gazdasági világválság előtt a vállalati részvényárfolyamok 25,975 dollárra emelkedtek. A válság a céget is megrengette, de 2010 januárjára már ismét 24 dollár közelibe emelkedtek az árfolyamok. A cég folyamatosan vásárolta fel vetélytársait, 2008. februárban az Amphenol megvásárolta a francia elektronikai gyártót, a SEFEE-t, majd a következő évben, 2009-ben pedig a Jaybeam Wireless-t. 2013 decemberében az Amphenol megvásárolta a Tecvox OEM Solutions LLC kb. 318 millió dollárért. 2016. január 8-án az Amphenol megvette a FCI Asia Pte Ltd telekommunikációs, adatkommunikációs és vezeték nélküli üzletet. 2017 januárjában megvásárolta a Phitek Ltd-t, majd júniusban három különböző céget, amelyek érzékelőket gyártottak, a Wilcoxon Research-t, a Piezo Technologies-t és a Piher Sensors and Controls-t.

Ma a cég a S&P500 tagja és kapitalizációs tőkéje meghaladja a 30,2 milliárd dollárt.

Az Amphenol árfolyama ezen a héten 7,47%-ot, míg az utolsó három hónapban 21,14%-t emelkedett. Az Amphenol arra számít, hogy a második negyedévi bevételei csökkeni fognak, de az Amphenol becsült elvárt jövedelme az elmúlt négy negyedévből kettő meghaladta a Zacks elemzői várakozást. A Zacks elemzők jelenleg a második negyedév bevételeit 1,78 milliárd dollárra várják. Hosszútávon a vállalatot stabilra minősítette mind a három nagy minősítő cég, ezért vételi pozícióra javasolják a vállalat részvényeit mind a Zacks, mind a Morgan Stanley elemzői.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!