e-Mobility vagyonkezelt részvénykosár

 

Elon Musk csökkentette a Model S árát

Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója a hét közepén egy héten belül másodszor is csökkentette a vállalat zászlóshajójának, a Model S-nek az árát. A Model S legalacsonyabb specifikációs verziójának, a „long range plus” ára a Tesla honlapján 69.420 dollárra frissült. A bejelentést megelőzi a rivális Lucid Air árának csökkenése, mely állami támogatással 69.900 dollárra kerül ki a piacra. A Tesla szóvivője eközben azt is megerősítette, hogy a Cybertruck akkumulátorait a legújabb, Austinban felhúzott üzemben készítik el.

A Tesla árfolyama ezen a héten 0,59%-ot korrigált A Tesla azért is jó befektetés mert az elektromos autózás, a technológia fejlődés és a mesterséges intelligencia felhasználás vezető szereplője. Egy ismert alapkezelő, Ron Baron elmondta, hogy a cég értékét kétezer milliárd dollárra gondolja, szemben a jelenlegi mintegy 416 milliárd dollárral.

 

Az Nvidia nem volt felkészülve a sikerre

Az Nvidia elnézést kért az RTX 3080 GPU előrendelőktől, akik számára elérhetetlenné vált a videókártya egy technikai malőr miatt. A vállalat hivatalos oldalán a grafikus kártyára ugyanis az előrendelés napján a „mindenhol elkelt” státusz került fel, annak ellenére, hogy hivatalosan készleten volt a termék. Az Nvidia szerint a GeForce RTX 3080 iránti kereslet olyan magas volt, hogy weboldala nem bírta a megterhelést. A vállalat hivatalos közleménye alapján az előrendelések száma tízszeresen meghaladta az előrejelzéseket.

Az Nvidia részvényárfolyama ezen a héten 2,91%-ot korrigált. Az Nvidia nemrég kijelentette, hogy bevállalja a profitcsökkenést az új technológia terjesztéséért. A videokártyák piacán az eloszlás a két nagy gyártó, az Nvidia és az AMD között továbbra is eléggé egyoldalú, az Nvidia továbbra is őrzi vezető szerepét. Az Nvidia befektetői nagyon sokat remélhetnek az ARM cég felvásárlásától és attól, hogy a chipértékesítés és gyártás továbbra is élénkülni fog.

 

Az Intel új biztonsági rendszerrel állt elő

Az Intel a héten bemutatta azokat az adatbiztonsági és adatvédelmi frissítéseket, amelyek bevezetésre kerülnek a készülő Ice Generation kódnevű, 3. generációs Intel Xeon processzorokhoz, melyek kifejezetten az adatközpont-platformok megfelelő működésére lettek kiépítve. Az Intel új beépített terméke lehetővé teszi az alkalmazások számára, hogy védett szoftveres területeken fussanak, hardver alapú memória titkosítást biztosítva, amely teljes mértékben elkülöníti az alkalmazások kódját és adatait a memóriában. Az Intel ezzel biztosítja az alkalmazásfejlesztőknek, hogy munkájukat biztonságosan meg tudják védeni a kalóz programoktól.

Az Intel részvényárfolyama ezen a héten.0,52%-ot emellkedett. Az Intel azért is jó megoldás a jövőben, mert az amerikai kormány engedélyezte, hogy a Huawei-nek bizonyos termékeket eladhasson. Az Intel PC üzletágára jótékony hatást gyakorolt a 10 nanométeres technológiára való átállás.

 

 

 

Healthcare vagyonkezelt részvénykosár

 

A Medtronic felkerült a JUST listára

A Medtronic egészségügyi vállalatot Amerika egyik legjobb JUST vállalata lett, 2021-ben a Forbes JUST 100 listán megkapta a 29. helyet. A hivatalos közlemény alapján a vállalat egészségügyi kategóriában, az egészségügyi berendezések és szolgáltatások területén az első helyen áll. A JUST elismeri a vállalatokat, akik minden érdekelt fél számára, az amerikai közvélemény által meghatározottak szerint járnak el. A vállalat sikerét tovább emeli, hogy a koronavírus járvány kialakulása idején azonnal reagálni tudtak a kialakult helyzetre. A Medtronic már többször is elismerésben részesült a járványhelyzet alatt szolgáltatott egészségügyi intézkedései és termékei miatt.

A Medtronic árfolyam ezen a héten 0,98%-ot emelkedett. A Medtronic vezérigazgatója, Geoff Martha szerint az orvostechnikai eszközökkel foglalkozó vállalat évente legalább 5%-kal növelheti a bevételét. Az egyik legfontosabb eredmény a döntéshozatal egyszerűsítésére és az egyes üzleti egységek nagyobb hatáskörének biztosítására vonatkozó terv kiadása, amely legalább 450 millió dollár éves megtakarítást eredményez a következő pénzügyi évre. A Medtronic 2018. évi terve jó irányban halad, több mint 3 milliárd dolláros megtakarítás és pénzügyi tőkeáttétel megteremtésében.

 

A Johnson&Johnson szünetelteti vakcinája fejlesztését

A Johnson&Johnson bejelentette, hogy szüneteltetik a koronavírus elleni vakcinakísérleteket, de közben azért megerősítette, hogy még az idei évben folytatják a tesztelést. A Johnson&Johnson ideiglenesen leállította az oltástanulmányokat, miután egy résztvevő megmagyarázhatatlan betegséget tapasztalt, ami a második jelentős visszaesés az új koronavírus elleni készítmény tesztelése alatt. Emiatt a Johnson&Johnson részvényei körülbelül 2%-kal csökkentek.

A Johnson&Johnson vállalat részvényei a héten 2,46%-ot korrigáltak. A Johnson&Johsnon ezen a héten Wall Street várakozásait felülmúló harmadik negyedéves bevételről számolt be, amelyhez az orvostechnikai eszközök magasabb eladása és egyes gyógyszerek iránti kereslet vezetett. A Johnson&Johnson korrigált részvényenkénti 2,20 dolláros nyereséget jelentett, amely meghaladja az elemzők által megkérdezett előre jelzett 1,98 dolláros részvényenkénti nyereséget. A vállalat 21,08 milliárd dolláros bevételt ért el, amely meghaladja a várt 20,2 milliárd dollárt, és meghaladja a tavalyi 20,72 milliárd dollárt is. A vállalat fogyasztói egysége, amely olyan termékeket gyárt, mint a Listerine, 3,5 milliárd dolláros bevételt termelt, ami 1,3%-os növekedést jelent az egy évvel korábbihoz képest.

 

A Stryker 1 milliós mérföldköve

A Stryker bejelentette, hogy 2006-os bevezetése óta meghaladta az egymilliót a Mesa Pedicle Screw implantátum sebészi beépítése. A különféle gerinchálózatokon megjelenő Mesa Pedicle csavarok 60 fokos mozgástartományt biztosítanak, így az egyik legjobb készítménynek számítanak a mesterséges gerinccsigolya pótlásnál. A Stryker készítménye kompatibilis bármely más vállalat által kifejlesztett termékkel, melyek az említett orvosi beavatkozásba tartoznak. A sikerre reagálva a Stryker bejelentette, hogy tovább bővíti a Mesa portfólióját, melyről még az idén részletesebben beszámol.

A Stryker részvényárfolyam ezen a héten.0,7%-ot korrigált. A Stryker implantátumokat értékesít és három céget vásárolt fel 2019 októbere óta. A Stryker részvénye egy jó portfolióban kiváló lehetőség lehet, hiszen a vállalat innovatív termékeket és szolgáltatásokat kínál az ortopédia, orvosi és sebészeti, valamint neurológiai és gerincsebészeti szolgáltatások terén.

 

 

 

Telemedia vagyonkezelt kosár

 

Apple innovációja

Az Apple bejelentette, hogy kiveszi a vásárláshoz adott vezetékes EarPod fejhallgatókat és telefontöltőket az iPhone dobozaiból. Az egyetlen tartozék, amelyet a dobozban hagynak az az USB-C – Lightning kábel. Az Apple ezt környezetbarát lépésnek tekinti, mellyel csökkenti termék gyártás során a szén-dioxid-kibocsátást, és lehetővé teszi, hogy a vállalat több eszközt szállítson egyetlen raklapon. A kikerült termékek mostantól kizárólag külön vásárolhatók meg, viszont az Apple 10%-kal csökkentette a fülhallgatók és töltők árait.

Az Apple vállalat részvényárfolyama ezen a héten 4,32%-ot korrigáltam. Az Apple a héten bemutatta új okostelefonjait. Az iPhone 12-es szériából négy készüléket mutatott be a vállalat. Tim Cook cége bátrabb és modernebb gondolkodásmódot szeretne bevezetni az új MacBook-k gyártásánál és az új telefonok piacra dobásánál. Az Apple kész felvenni a jövőben a harcot a Samsung-gal, Huawei-jel és a Xiaomi-val is. Az új telefonok támogatni fogják az 5G hálózatot, ami egy átfogó frissítési ciklus kialakulását is eredményezheti. Az Apple hosszútávon jó lehetőség, hiszen a vállalat folyamatosan fejleszti termékeit és bővíti palettáját.

 

Az Alphabet mezőgazdaságba fektet

A Google anyavállalata, az Alphabet bejelentette legújabb projektjét, amelynek célja a mezőgazdaság és az élelmiszer-termelés átalakítása olyan technológiák felhasználásával, mint a robotika, a szoftverek használata és a műholdas térképezés. A kezdeményezés egy ideje fejlesztés alatt áll, de ezen a héten az X névre keresztelt program felfedte magát. Az Alphabet a projektben zéró emissziós járművek bevezetését is bejelentette. Továbbá a Waymo mintáját felhasználva az AI rendszereket is szeretnék kamatoztatni az iparágban a jövőben.

Az Alphabet vállalat részvényei ezen a héten 0,2%-ot emelkedtek. Az Ensemble Capital befektetési holding a napokban kiemelt néhány részvényt, amit vásárlásra ajánl befektetői részére. Az Alphabet nemcsak a befektetési holdingnak, hanem Waren Buffett-nak is egyik kedvenc vállalata. 2017-ben egy interjúban Buffett kijelentette, hogy a „technológiai óriás továbbra is remek részvény, amelyet örökre meg lehet vásárolni és tartani.” Az Alphabet cég azért is jó lehetőség lehet, mert a vállalaté jelenleg a világ legnépszerűbb keresője, a legnagyobb mobil operációs rendszere (Android), illetve a legtöbbet hasznát webböngészője (Chrome), és e-mail kliense (Gmail), ráadásul a video streaming platformja (YouTube), ami az utóbbi években milliárdokat hoz a vállalatnak.

 

Az Oracle felülkerekedett az AWS-en

Az Oracle bejelentette az Oracle Exadata Cloud Service új generációját, amely az Exadata X8M platformra épül. Az ügyfelek a program segítségével felgyorsíthatják a nagyobb tranzakciók feldolgozását és adatelemzési projektjeiket az Exadata X8M segítségével. Az Oracle Exadata Cloud Service X8M megkönnyíti az ügyfelek számára, hogy a legnagyobb és legigényesebb adatbázisokat és munkaterheléseket is zökkenőmentesen a felhőbe vigyék, az alkalmazások változása nélkül. Az áttörő teljesítményt tovább erősíti, hogy az AWS-szel szemben az Oracle rendszere nem igényel egynél több adatbázist a használathoz.

Az Oracle vállalat részvényei ezen a héten 1,89%-ot korrigáltak. Az Oracle azért lehet jó megoldás, mert világszerte több mint 7300 szervezet használja az Oracle Cloud ERP-t üzleti tevékenységének lebonyolításához. A legújabb termékfrissítések lehetővé teszik, hogy a vállalatok gyorsan és egyszerűen kihasználhassák a mesterséges intelligencia, a digitális asszisztensek és a természetes nyelv feldolgozásában rejlő újítások előnyeit.

 

 

 

Kopernikus vagyonkezelt részvénykosár

 

Hibás az új Microsoft Windows frissítés?

Több szakértő és felhasználó is panaszt emelt a Microsoft ellen az elmúlt napokban, miután letöltötték a Windows 10 operációs rendszer legújabb verzióját. A panaszok nagy része az új update akkumulátorokra gyakorolt hatása miatt született, mivel többen is megállapították, hogy laptopjaik tápegységének kapacitása jelentősen lecsökkent. Továbbá a HP felhasználók többször is jelentettek olyan problémát, hogy a frissítés óta akkumulátoruk és számítógépük túlhevül, ezzel fizikailag okoznak sérülést a gépben.

A Microsoft részvényei a héten 0,79%-ot korrigáltak. A Microsoft részvényei közép és hosszútávon is jó lehetőség egy jó portfolióban, hisz a vállalat a felhőszolgáltatása kiemelkedő. A Microsoft ezen kívül fejleszti konzoljait és játékait, így a Sony vállalat legnagyobb kihívója.

 

A Church and Dwight jobban teljesített

A Church&Dwight társaság részvényei eddig 31,8%-ot emelkedtek ebben az évben, felülmúlva az iparág 11,5%-os növekedését. Jelentősen a háztartási, testápolási és speciális termékek iránt megnőtt kereslet okozta a vállalat profitjának stabilizálódását a Zack elemzői szerint. A társaság 2020 második negyedévében elért eredményei a háztartási és testápolási termékek eladásából származnak. Eme szektorban a Church&Dwight két számjegyű növekedést tapasztalt az olyan termékek értékesítésben, mint a gumicukor-vitaminok, a női higiéniás eszközök, a tisztítószerek és a szódabikarbóna.

A Church&Dwight vállalat részvényei ezen a héten 0,11%-ot korrigáltak. A Church&Dwight vállalat részvényei tartását javasolta a napokban Dara Mohsenian, a Morgan Stanley elemzője. Mohsenian azt várja, hogy a Church&Dwight Company 0,77 dolláros részvényenkénti nyereséget jelentsen 2020. harmadik negyedévében. A társaság legutóbbi jelentésében 1,19 milliárd dolláros negyedéves bevételről és 250,7 millió dolláros nettó nyereségről számolt be.

 

A McDonald’s értékes partnert vesztett

Még 2016-ban, amikor a Pokémon Go először indult Japánban, a népszerű játék megkezdte az együttműködést a McDonald’s-szal, ezzel jelentősen megnövelve mindkét fél felhasználóinak/fogyasztóinak számát. A napokban a játékot forgalmazó Niantic Games bejelentette, hogy pár nap múlva megszűnteti partneri szerződését a céggel. A szerződéskötés első hónapjában mintegy 2500 McDonald’s étterem duplázta meg bevételét azzal, hogy PokéStops-ként üzemeltek a virtuális játékban. 2016-ban az eladások csaknem 26%-kal nőttek meg az országban. Hivatalos közleményében a McDonald’s Japan bejelentette, hogy az együttműködés pénteken megszűnik, majd szombaton az összes PokéStop, amely az ország egész területén a McDonald’s-ban található, törlődik a játékból.

A McDonald’s vállalat részvényei ezen a héten.1,44%-ot emelkedtek. A McDonald’s az elmúlt időszakban egyszerre több aktuális fogyasztói trendet próbált meg elérni. A McDonald’s többször jelezte, hogy szeretné kiszolgálni az egészséges életmódot folytató vendégkört is, ezért ennek több lépést tettek ezen fogyasztók irányába. Más éttermekkel szemben a koronavírus időszakában az előrejelzések szerint az eladások kevesebb, mint 10% -kal estek vissza, köszönhető, hogy a McDonald’s vállalat vezetése gyorsan reagált a piaci igényekre.

 

 

 

Best of Dividends vagyonkezelt részvénykosár

 

A Gilead placebo tesztet végzett

A Gilead Sciences Remdesivirje hónapok óta kulcsfontosságú kezeléssé vált a COVID-19 kezelésében. Ezzel a Gilead a világ egyik vezető egészségügyi vállalatává emelkedett. A gyógyszer javította a gyógyulási időt, növelte a betegek esélyeit a gyógyulásban, és jelentősen csökkentette a halál kockázatát a betegek egy részénél.

A Gilead Sciences vállalat részvényei ezen a héten 0,0,5%-ot emelkedtek. A Gilead  vállalat innovatív gyógyszereket fedez fel, fejleszt és forgalmaz. A vállalat arra törekszik, hogy segítse az életveszélyes állapotban lévő betegek ellátását. A Gilead világszerte több mint 35 országban működik. Az Európai Unio és az EU tagországok közös megállapodást írtak alá a Gilead Sciences vállalattal, a koronavírus elleni újfajta gyógyszer beszerzéséről, amely a Remdesivír hatóanyagot is tartalmazza a Veklury nevű gyógyszer beszerzéséről 63 millió euró értékben.

 

A Novartis digitalizációja

2018 elején a gyógyszergyártó óriás, a Novartis a digitális átalakulás felé nyitott. A Covid-19 járvány ezt az átalakulást jelentősen felgyorsította. Mondhatni kényszerből kezdték meg a radikális változtatásokat. Az átalakulás az adattudományra és a digitális technológiára támaszkodik, hogy a gyógyszer felfedezésétől a gyártáson át, egészen annak értékesítéséig irányítható legyen. Novartis átfogó célja lett, hogy két évvel lerövidítse a készítmények piacra jutásának idejét illetve, hogy kétszer annyi beteg érhesse el a készítményeket kétszer olyan gyorsan, ezen kívül a cég célja még a műveletek egyszerűsítése.

A Novartis vállalat részvénye ezen a héten.1,72%-ot korrigáltak. Novartis legutóbbi partnersége olyan technológiai óriásokkal bővült, mint az Amazon, a Microsoft és a Tencent. A Novartis a kínai internetes óriással dolgozik egy digitális platformon, hogy segítse az embereket a krónikus szívbetegségek kezelésében, ami Kínában a halál egyik fő oka. Az Amazon eközben a Novartis-szal dolgozik a gyógyszergyár gyártási és forgalmazási műveleteinek digitális átalakításán. A Microsoft segíti a Novartist abban, hogy a gyógyszerkutatásban kihasználja az AI, mesterséges intelligencia előnyeit.

 

A Coca-Cola World újra nyitja kapuit

A Coca-Cola egy új kiállítást indított a Coca-Cola World-ben, illatfelfedezés néven. Ez a látványosság a cég első állandó kiállítása 2011 óta. A kiállítás magába foglalja az ügyfelek végig vezetését az „aromák körútján”-az édestől a gyümölcsösig és a fűszeresig. A kiállítás az egyes illatok eredetének és az emberek szaglásának tudományát is prezentálja, valamint azt, hogy hogyan működik együtt az agy az ételek azonosításában és az emlékek felidézésében.

A Coca-Cola vállalat részvényei ezen a héten 1,39%-ot korrigáltak. A Coca-Cola Company az egyik legismertebb globális márka az italiparban. Több mint 200 országban piaci jelenlétével, több mint 500 márkát működtet. A Coca-Cola aktívan igazította üzleti tevékenységét a kereslethez a koronavírus időszakában. A Zacks elemzői szerint a jövőben a Coca-Cola puszta piaci mérete és márkahűsége számos más tényezővel párosulva segítheti a részvényeket „vétel” minősítés megszerzésében és megtartásában. A Coca-Cola jó befektetési lehetőség azoknak a befektetőknek, akik osztalék formájában stabil bevételt szeretnének.

 

 

 

Egyedi részvények

 

Fuchs Petrolub SE részvénye a hónap nyertese

Egy hónap alatt a Fuchs Petrolub részvényei 9,40%-ot emelkedtek, ami kiemelkedő a vállalat eddigi életében. A Morgan Stanley elemzői szerint a cég részvényei vásárlásra ajánlottak, hiszen apránként a Fuchs Petrolub részvényei haladnak felfelé. A Morgan Stanley mellett a Commerzbank is figyelemmel kíséri a német céget. A Commerzbank szakértői arra számítanak, hogy 2021-ben kilenc százalékkal nőnek az eladások a vállalatnál. A Fuchs Petrolub olyan befektetési lehetőséget kínál, amire eddig nem volt példa. A teljes német piachoz képest a Fuchs Petrolub részvényei jól teljesítenek. A német vállalat tevékenységét a standard termékek gyártására és a különféle kenőanyagok, illetve olajfinomítási piaci rések speciális megoldásainak fejlesztésére összpontosítja. A termékkínálat magában foglalja az autósok és motorosok, az áruszállítás, az utasforgalom, az acélipar, a bányászat, a jármű- és gépipar, valamint az építőipar és a mezőgazdasági szektor kenőanyagait. Az UBS nagy svájci bank a most megjelent negyedéves adatok szerint a Fuchs Petrolub minősítését „semlegesnek” minősítette, 41 eurós irányárral.

A Fuchs Petrolub részvényei a héten 2,05%-ot emelkedtek, ismét magas árfolyamon zárt a cég. A Fuchs Petrolub könyveiben nemrégiben 228 millió euró éves többlet volt. A csoport árukat és szolgáltatásokat értékesített 2,57 milliárd euró értékben. A Fuchs Petrolub vásárlása már csak azért jó lehetőség, mert több elemző szerint az év egésze valószínűleg nem lesz olyan gyenge, mint attól féltek és az alacsony árak most részvényvásárlásra adnak lehetőséget.

 

A Republic Services részvénye egy nagy lehetőség

A Republic Services-t 1989-ben alapították Floridában és jelenleg csaknem 1400 alkalmazottja van Florida államban. A héten Palm Bay-ben írt alá szerződést a szemétszállítással foglalkozó cég. A Republic Services több mint 60 új munkahelyet hozna létre Palm Bay térségében. A Republic Services leváltja a város korábbi 30 éves hulladékkezelő szolgáltatóját, miután szerződését a város nem hosszabbította meg. A hulladékgazdálkodás Észak-Amerika vezető szállítójaként a hulladékgazdálkodás hatalmas versenyelőnyöket élvez. Az ipar legnagyobb hulladéklerakói, átadó állomások és újra hasznosító létesítmények a cég tulajdonában vannak. A Republic Services erős versenypozícióval rendelkezik a szemétiparban. A Republic Services mérlegében valamivel több készpénz és 1,7 milliárd dollárral kevesebb adóssággal rendelkezik, mint vetélytársa a Waste Managment cég. A hulladékgazdálkodás azonban évente lényegesen több nyereséget és pénzforgalmat generál, mint a szennyvízkezelés. A vállalat évente, több mint 6 millió tonna újrahasznosítható anyagot dolgozza fel a papírtól kezdve a fémeken át az elektronikai hulladékokig. A vállalat Amerika 1000 legnagyobb vállalata között szerepel. Elősegíti a fenntartható Blue Planet alkalmazását a jövő generációi számára, hogy tisztább, biztonságosabb és egészségesebb világban élhessenek.

A Republic Services vállalat részvényei ezen a héten 0,03%-ot erősödtek. 13 elemzőház közül többen úgy gondolják, hogy 8,2% -os potenciális emelkedés várható. A Republic Services évről-évre növeli a megújuló földgáz felhasználását, emellett körülbelül 110.000 tonnával csökkentik a CO2e (szén-dioxid-egyenérték) felhasználását.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével.  Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!