Best of Dividens vagyonkezelt részvénykosár

A Coca-Cola és a Costa kapcsolata

By július 27, 2020 No Comments
A Coca -Cola közel 4.700 terméket állít elő, már több mint 200 országban van jelen.

A társaság komoly erőfeszítéseket tesz az új ízek bevezetésére és az alacsonyabb cukortartalmú és egészségesebb termékek létrehozásában. Az előző évben bevezetett ezer új termék közül mintegy négyszáz volt cukormentes vagy alacsony cukortartalmú. A cég a Costa márka megvásárlásával be tud lépni egy új piacra, ami szintén nagy előrelépést hozhat a cég életében. A cukormentes élelmiszer és ital piacon 2024-ig várhatóan 9%-os éves növekedést érhet el, a kávépiacon ez az érték 6% lehet 2025-ig. A Coca-Cola Company anyavállalat tavaly 4,9 milliárd dollárért vásárolta meg a Costa Coffee-t. A vállalatcsoport 28 piacán a kávéforgalom összességében eléri a 35 milliárd eurót.

A Coca-Cola ezen a héten 1,47%-ot emelkedett. A társaság igazgatósága bejelentette a következő osztalék kifizetést, ami október 1-re esik, ami várhatóan részvényenként 0,41 dollár lehet, ez a hozam így körülbelül 3,5%-ot jelent. A Coca-Cola termékei a jövőben is közkedvelt fogyasztási termékek maradhatnak, ezért hosszútávon jó befektetésnek számít. Ugyanis több felmérés szerint csak a belföldi kólafogyasztása mennyiségben 7 százalékkal nagyobb, mint egy éve, értékében 10 százalékkal nőtt éves alapon.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével.  Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!