Best of Dividens vagyonkezelt részvénykosár

A Gilead bízik az új akvizíciójában

By szeptember 22, 2020 szeptember 30th, 2020 No Comments
A Gilead Sciences-nek több egészségügyi szakember szerint régóta szüksége van a diverzifikációra a vírusellenes vakcina üzletágán túl és ezért a cég az onkológia felé is nyitott az elmúlt hónapban.

A vállalat ezen a téren egy akvizíciót indított,21 milliárd dolláros értékben. Az Immunomedics gyógyszergyár készítménye, a Trodelvy, az ügylet középpontja lett, amely már az utóbbi hónapokban is pozitív eredményeket mutatott fel a különböző rákos betegségek kezelése területén. Szakértők szerint viszont a 21 milliárd dolláros felvásárlási ár jelentősen túl tesz a készítmény értékén, annak ellenére, hogy a Gilead felmérései után kijelentette, hogy a készítmény az egyik legjobb lehet a piacon a mellrák gyógyszeres kezelésében.

A Gilead Sciences vállalat részvényei ezen a héten 0,81%-kot korrigáltak. A Gilead Sciences vállalat 4,1%-os osztalékot fizet éves szinten befektetői részére. A Gilead a hepatitis C vírus (HCV) gyógyítás területén nagy sikereket ért el. Szakértők szerint az elkövetkezendő öt évben a Gilead továbbra is vezető szerepet játszhat a HIV gyógyításában. A cég egy vezető gyógyszerkészítménye a Biktarvy szinte biztosan a legtöbbet megvásárolt készítmény lehet. A JP. Morgan elemzői két éven belül 80 dollárra várják a most 65 dolláron tartózkodó részvény árfolyamot.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!