Telemedia részvénykosár

A McDonald’s és a koronavírus

By május 11, 2020 október 1st, 2020 No Comments
A McDonald’s értékesítései jelentős zuhanást mutatnak március óta, miután számos éttermét be kellett zárnia a koronavírus járvány miatt, viszont a vállalat még így is jobb helyzetben van, mint más gyorséttermek.

A McDonald’s előnye, hogy bár éttermei nem látogathatóak, mégis az autós kiszolgálás révén a vállalat ki tudta küszöbölni a hatalmas profitveszteséget. A helyzetre reagálva a cég visszavonta az idei évre megfogalmazott várakozásait, leállította a saját részvény vásárlásokat, a menedzsment egy része pedig önkéntesen csökkentette a fizetését. A koronavírus-járvány kapcsán elrendelt üzletbezárások miatt 22 százalékkal zuhantak márciusban a vállalat értékesítései, az első negyedévben pedig 3,4 százalékkal csökkentek.

A vállalat részvényei ezen a héten 1,46%-ot korrigáltak. Míg az elmúlt egy hónapban is csak 1,67%-ot tudtak emelkedni a gyenge időszak miatt. De a fokozódó étteremnyitások miatt a McDonald’s részvénye közép és hosszútávon jó vételi lehetőség. A McDonald’s vállalat 1994 márciusa óta található meg a tőzsdén és részvényenként 1,13 eurós osztalékot fizet befektetőinek.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!