e-mobilitás

Az Alphabet és a projekt

By március 24, 2020 július 3rd, 2020 No Comments
A Google anyavállalata, az Alphabet az Other Bets nevű csoportosuláson belül kezeli azokat a kísérleti fázisban lévő projekteket, amelyek mondhatni csak a vállalat pénzét használja és bevételeket alig-alig generálnak.

Ennek ellenére a cég az ilyen projektektől reméli, hogy egyszer megtérülnek és jelentős részét képzik majd a vállalat portfóliójának. A fejlesztéseket általában az Alphabet-Google által felvásárolt startup-ok viszik tovább: ilyen az autonóm járművekkel foglalkozó Waymo, az egészségügyi és biotechnológiai vonalon tevékenykedő Verily vagy a mesterséges intelligenciában utazó DeepMind.

A csoport egyetlen, pénzügyileg is sikeresnek mondható tagja sokáig az otthoni IoT technológiákban utazó Nest volt, amely azonban 2018 óta már nem tartozik a dollármilliárdos veszteségeket halmozó Other Bets alá. Az Alphabet ezért több projektjét is elengedte, mint például most, a lebegő szélturbinákat fejlesztő Makani Power-t, mely anyagi problémái mellett még technológiailag sem bizonyult alkalmasnak a mai piacra. Jelenleg a szakértők dollármilliókról számolnak be a veszteség terén.

Az Alpahabet vállalat részvényei ezen a héten 0,99%-ot estek, viszont a JP.Morgan elemzése szerint a vállalatnak a részvényei a jövőben hosszútávra biztos nyereséget jelenthetnek. A JP.Morgan elemzői az év második felében emelkedést várnak az amerikai és európai gazdaságban is.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot →

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!