e-mobilitás

Az Alibaba felhőalapú rendszerei ismét dominálják Kína piacát

By 2020.06.23. október 1st, 2020 No Comments
Az Alibaba, Huawei, Tencent és Baidu együttesen irányították a kínai felhőinfrastruktúra-szolgáltatások piacának 81%-át 2020 első negyedévében, mivel a távközlés, az online oktatás és a digitális szórakoztató felhőszolgáltatások iránti kereslet jelentősen növekedett a Covid-19 világjárvány alatt.

A négy vállalat közül az Alibaba Cloud birtokolta a szektor legnagyobb részét, a kínai piac 44,5%-át irányítva, amely összességében 67%-kal növekedett az előző év azonos időszakához képest, 3,9 milliárd dollárra emelkedve-jelentette a Canalys kutató cég hivatalos közleményében. Kína felhőalapú szolgáltatásokra fordított kiadásai a világ teljes összegének 12,5%-át tették ki az év első három hónapjában. 2020 első negyedévében Kína volt a világ második legnagyobb felhőalapú szolgáltatója az Egyesült Államok után.

Az Alibaba vállalat részvényei ezen a héten 3,98%-ot meneteltek felfelé. Az Alibaba vállalatcsoport Kína egyik legnagyobb technológiai vállalata, az elmúlt időszakban a vállalat új üzletágakkal és technológiákkal bővítette tevékenységét, helyt állva az internetes kiskereskedelem egyre erősebb versenyében. Az Alibaba 2014-ben vezette be részvényeit a New York-i tőzsdére, amivel 25 milliárd dollár tőkét vont be. Piaci tőkeértéke meghaladja a 569 milliárd dollárt és ezzel a legnagyobb tőzsdén jegyzett kínai cég.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!