e-mobilitás

Az Intel hamis processzorai kerültek ki a piacra

By 2020.04.28. október 1st, 2020 No Comments
A napokban hívta fel a vásárlók figyelmét az Intel arra, hogy több hamisított processzor került ki a webáruházakban.

A vállalat 8. és 9. generációs processzorai után hatalmas a kereslet, így most a cég mindent megtesz annak érdekében, hogy a termékek másolatai lekerüljenek az oldalakról. A helyzetet nehezíti, hogy a hamis központi egységek még olyan oldalakra is felkerültek, mint az Amazon vagy az Aliexpress. Az eddigi vizsgálatok alapján a legtöbb csaló régi Intel processzorokra nyomtatja az újgenerációs termékek védjegyét, ezzel átverve a gyanútlan vásárlókat. Ennek ellenére is az Intel részvényei tudtak emelkedni a hét elején. A legtöbb szakértő ezt azzal magyarázza, hogy a koronavírus okozta karantén helyzet miatt a cégek nagy része átállt az otthoni munkavégzésre, melyhez elengedhetetlen a megfelelő minőségű számítógép. Az Intel, bár nem rendelkezik olyan erős processzorokkal, mint a rivális Nvidia, mégis termékeinek ára jelentősen barátibbá teszi a gépeket a vásárlók számára. A részvényelemzők bár látják, hogy az Intel is jelentős károkat szenvedett a Covid-19 járvány miatt, mégis úgy vélik a vállalat első negyedéve stabil lesz.

Az Nvidia részvényei a héten 0,47%-ot meneteltek, míg az Intel részvényei 3,58%-ot korrigáltak. Jelenleg mindkét cég hosszú távú befektetésre ajánlott, mivel erős és stabil cash-flow-val rendelkeznek és több vállalattal állnak partneri kapcsolatban, illetve erősek processzor és videokártya gyártásában és forgalmazásában.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá