e-mobilitás

Az Nvidia a Softbank cégére pályázik

By július 27, 2020 október 1st, 2020 No Comments
Az Nvidia kihasználva a SoftBank Group helyzetét-a vállalat több cégét is értékesítésre bocsájtja-céljául tűzte ki, hogy felvásárolja a brit chip tervező Arm vállalatot.

A kaliforniai vállalat már az elmúlt hetekben benyújtotta ajánlatát a SoftBank felé, mivel a hírek alapján nem ő az egyetlen processzorgyártó, akik meglátta a lehetőséget az Arm cégben. Az Arm vezérigazgatója, Simon Segars tavaly ősszel elmondta, hogy a SoftBank 2023-ig birtokolta volna a vállalat tulajdonát. Jelenleg még nem hivatalos, hogy az Nvidia teljes mértékben felvásárolja-e a vállalatot, vagy csak a számára hasznosnak vélt technológiákat szeretné megszerezni a Softbanktól.

A SoftBank vállalat részvénye 0,28%-ot, míg az Nvidia 0,07%-ot korrigált ezen a héten. A SoftBank már csak azért is jó lehetőség lehet a befektetőknek, mert a fintech és a startup cégeket támogatja és a robotizációba és az online kereskedelembe fektet.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!