Best of Dividens vagyonkezelt részvénykosár

A Coca-Cola ígérte

By szeptember 22, 2020 szeptember 30th, 2020 No Comments
A Coca-Cola és más italgyártók többször nem teljesítették az újrafeldolgozásra és az újrahasznosított műanyag felhasználására vonatkozó saját célkitűzéseiket, ami kétségessé tette az iparág ígéreteit, hogy 2025-ig csökkentse a műanyagok felhasználását.

A Coca-Cola volt az egyik vállalat, ami nem teljesítette saját célkitűzéseit. 1990-ben a világ legnagyobb italgyártó vállalata elkötelezte magát amellett, hogy palackjait 2015-re 25 százalékos újrahasznosított termékekből állítja elő, de azóta eltelt három évtized alatt csak a 10 százalékot ért el ennek mennyisége. A világ 10 legnagyobb műanyagfelhasználója úgy, mint a Coca-Cola, vagy a Nestlé évente 10 millió tonna szemetet termel. Ez harmincszor több, mint az Empire State Building súlya.

A vállalat részvényárfolyama 1,19%-ot korrigált. A cég kapitalizációs tőkéje 215,9 milliárd dollár. A Coca-Cola 3,23%-os osztalékot fizet éves szinten befektetőiknek. Termékeit nemcsak az üdítői miatt keresik a fogyasztók, hanem a tavalyi évben megvásárolt kávé üzlete miatt, ugyanis a cég 2019-ben 4,9 milliárd dollárért vásárolta meg a Costa Coffee-t.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!