Egyedi részvények

A Samsung Electronics részvénye 10%-ot emelkedett egy hónap alatt

By október 5, 2020 október 28th, 2020 No Comments
A Samsung a legnagyobb dél-koreai óriás ipari konglomerátum, melynek bevételei a dél-koreai GDP 20%-át teszik ki.

A cégcsoport az ország exportjának egyötödéért felelős. Leányvállalata, a Samsung Electronics bevételei alapján 2009-ben a világ első számú technológiai cége volt, 2012-ben az Apple mögött a második lett mind a bevétel alapján, mind a mobiltelefonpiacon. A Samsung C&T építette a világ legmagasabb épületeit, például a Burdzs Kalifát, a Petronas-ikertornyokat és a Taipei között.

A Samsung Electronics szeptember elején közölte, hogy 6,64 milliárd dolláros megbízást nyert vezeték nélküli kommunikációs megoldások biztosítására az Egyesült Államokbeli Verizon megbízásából, így a dél-koreai cég jelentős lépést fog megtenni a következő generációs 5G hálózati piacán. Elemzők szerint a Samsung globális kilátásai hálózati üzleti tevékenysége tekintetében javultak az Egyesült Államok szankciói nyomásai miatt kereszttűzben levő rivális Huawei ellen.

Az egyik koreai elemző cég szerint a Samsung részvényei a következő évben 40% feletti árfolyamemelkedést is elérhet.

A cég szerint az okostévékészülékek és az okostelefonok értékesítése a közeljövőben hirtelen fellendülhet és a folyamatos informatikai fejlődés lendületet ad a chip-részlegben is a Samsung-nál. Összességében a Daiwa Capital Markets elemzői arra számítanak, hogy a Samsung 65,2 billió koreai wont (54,86 milliárd dollár) bevételt könyvelhet el, így 23%-kal növekedhet az előző negyedévhez képest és ez 5%-os éves növekedést jelent majd. A Samsung szóvivőjének előrejelzése szerint az üzemi eredmény 10,5 billió koreai won (8,83 milliárd dollár) lehet, ami 29%-kal magasabb az előző negyedévnél és 35%-kal magasabb a 2019 ugyanezen időszakához képest. Ez meghaladja a piaci elvárásokat.

A Samsung Electronics részvényei ezen a héten 1,62%-ot, míg az elmúlt egy hónap alatt 10,60%-ot emelkedtek.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!