Best of Dividens vagyonkezelt részvénykosár

A Gilead Sciences felvásárol egy egy onkológiai céget

By 2020.09.28. szeptember 30th, 2020 No Comments
A Gilead Sciences a napokban tette hivatalossá, hogy 97 millió dollár büntetés befizetését vállalta, mert az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériuma szerint a Gilead nem megfelelően használta a Caring Voice Coalition jótékonysági szervezetet.

A beszámolók szerint a Gilead több betegtől szedett be plusz juttatásokat az amúgy teljes mértékben támogatott kezelések során. „A Gilead intézkedései lehetővé tették a kaliforniai Foster City gyógyszergyártó szektor számára a bevételek növelését, egy olyan programban, melynek lényege a szegényebb réteg orvosi segítése”-közölte a minisztérium.

A héten derült az ki, hogy 21 milliárd dollárért egy ígéretes mellrák elleni készítménnyel rendelkező biotechnológiai céget vásárol fel a Gilead Sciences. Az Immunomedics nevű vállalat készítményének hatásosságát más területeken is vizsgálják.

A vállalat részvényei ezen a héten 4,30%-ot estek. A Gilead Sciences vásárlása hosszútávon már csak azért is előnyös lehet, mert India és Pakisztán megrendelése miatt a Gilead Sciences felgyorsította a Remdesivir vakcina előállítását. A Gilead vállalat éves szinten 4,29%-ot fizet osztalékként befektetőinek, illetve elmondható az is, hogy Amerikában egy olyan egészségügyi területet fed le, amit más vállalatok csak 10-15 év késéssel tudnának pótolni.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!