e-mobilitás

Az Amazon terjeszkedése

By 2020.09.22. szeptember 30th, 2020 No Comments
Az Amazon célként tűzte ki 1500 kisebb raktár megnyitását az Egyesült Államokban, leginkább kisebb városokban.

Szakértők szerint a cég terjeszkedése egyértelműen a Walmart elleni rivalizálás okaként indult el. Jeff Bezos, az Amazon vezérigazgatója milliárdokat fektet be ezekbe az új raktárokba és a vállalat szállítási képességeinek fejlesztésébe. Mivel az online termékek iránti kereslet jelentősen megnőtt az elmúlt időszakokban, az Amazonnak hatalmas létszám- és kapacitásnövelésre lesz szüksége, hogy tartani tudja a 2 napos kiszállítási intervallumot.

Az Amazon vállalat részvényei ezen a héten 5,23%-ot korrigáltak. Ezen a héten az Amazon bejelentette, hogy újabb kísérletet tesz arra, hogy magához vonzza a luxuscégeket. A cég bejelentette, hogy elindít egy új luxusüzletet Luxury Stories néven, bevonva olyan nagy amerikai márkanevet, mint Oscar de la Renta.

A Morgan Stanley elemzői szerint arra komoly esély lehet, hogy az Amazon a jövőben még tovább növeli a részesedését a fizikai boltok megvásárlása területén. Illetve az is elmondható, hogy az Amazon a koronavírus időszaka alatt egy szempillantás alatt letarolta az e-kereskedelmi piacot az alacsony árak, a gyors kiszállítás és a hatalmas választék miatt, ami a jövőben is folytatódhat, így a befektetők bátran betehetik egy jó portfolióba a vállalat részvényét.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!