Healthcare vagyonkezelt részvénykosár

A Gilead és a vakcina

By 2020.08.17. október 1st, 2020 No Comments


A Gilead bár megalkotta az eddigi leghatásosabb koronavírus elleni vakcinát, azonban kritizálják a céget, hogy nem sikerült megteremteniük az olcsóbb alternatívát egy olyan gyógyszer esetében, amelyre szinte mindenkinek szüksége van. A Gilead 520 dollár értékben forgalmazza majd a készítményt az amerikai magánbiztosító társaságoknál, viszont a kormány támogatásával ez az érték akár 390 dollárra is lecsökkenhet. A probléma a szakértők szerint, hogy a legtöbb betegnek 5 adagra van szüksége a készítményből a vírus kezeléséhez.

A Gilead Sciences részvényárfolyama 0,87%-ot korrigált. A Gilead egy amerikai egészségügyi vállalat, amely a Biotech szektor zászlóshajója, illetve a vállat erős készpénzállománnyal és erős osztalékfizetéssel rendelkezik. A cég részvénye azért is jó lehetőség, hiszen a Gilead gyógyszeréből, a Remdesivir-ből július végén az Európai Bizottság 63 millió euró értékben vásárolt.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot →

Szólj hozzá