e-mobilitás

Megjelent az „új” Tesla Model

By szeptember 28, 2020 szeptember 30th, 2020 No Comments
Már régebben megemlítette a vállalat, hogy szeretnék régi modelljeiket felturbózni, hogy megfeleljenek a Model 3 által kikövezett útnak.

Elsőként a Model S került újításra, mely kapott egy nagyobb, három motoros akkumulátort. Teljesítményileg az autó 321 km/h-ás sebességre lesz képes, és több, mint 800 kilométert tud majd megtenni egyetlen töltéssel. A Model S Plaid piaci induló ára 136.000 dollár, ami átszámolva kicsivel több, mint 45 millió forint. Érdekes, hogy a vállalat olcsóbb árat szabott ki, mint a rivális Lucid Air Dream version, ami hasonló teljesítménnyel, de 169.000 dolláros áron indul a piacon. Mindkét jármű 2021-ben jelenik meg.

A Tesla részvényeinek ára ezen a héten 6,39%-ot esett. A Tesla azért lehet hosszútávon jó lehetőség, mert Elon Musk gyára gyártotta a legtöbb elektromos autót a világon 2019 év végéig, közel 368 ezer autót készítettek tavaly, amelynek köszönhetően a teljes piac mintegy 17 százalékát fedték le. A Tesla előnye az is, hogy rendszeresen javít olyan kisebb-nagyobb hibákat távoli szoftverfrissítéssel, amelyeket a többi autógyártó csak költséges visszahívásokkal tudna kezelni.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!