Telemedia részvénykosár

A Microsoft befektetése sorsdöntő lehet

By szeptember 28, 2020 szeptember 30th, 2020 No Comments
A napokban megindult a Sony és a Microsoft konzol gépeinek előrendelése, melyben a Sony gépei kerültek ki győztesen az első pár nap adatai alapján.

A Playstation 5 előrendelések pár órával a kezdés után már elérték a milliós nagyságot és teljesen kifogytak az online webáruház adatai szerint. Szeptember 22-én viszont bejelentésre került, hogy a Microsoft időközben felvásárolta a világ egyik legnagyobb kalandjátékokat gyártó stúdióját, a Zenimax-ot. A cég ezzel az eddigi legtöbb játékstúdióval rendelkező vállalat lett. A hír bejelentése után 700%-kal nőtt meg a vállalat gépeinek értékesítése, illetve az előrendelések nagysága is szintén a Sony szintjére került.

A Sony részvényárfolyama a héten 1,87%-ot korrigált, míg a Microsoft részvényeinek ára 3,71%-ot emelkedett. Az online megbeszélések platformja, a Microsoft Teams napi felhasználóinak száma március óta 75 millióra, azaz kétszeresére bővült. A koronaválság kirobbanása óta a vállalat részvényeinek stabilan emelkedő tendenciája látható, így ezt a részvényt már nemcsak a Partner Bank Telemédia kosarában, hanem a Kopernikusz kosárban is megtalálhatjuk.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!