Telemedia részvénykosár

Baljós árnyak az Oracle munkatársai közt

By 2020.02.24. július 3rd, 2020 No Comments
A hírek alapján február utolsó hetében 300 fő Oracle alkalmazott kezdett sztrájkba, hogy tiltakozzon Donald Trump elnökválasztási adománygyűjtése ellen, amelyet a napokban ráadásul az Oracle cég társalapítója és Larry Ellison elnök hirdetett meg.

A vállalat globálisan mintegy 136.000 embert foglalkoztat, viszont a 300 dolgozó mellett igen sokan panaszt tettek a vállalat politikai megnyilvánulása ellen. Az adománygyűjtés felháborított sok Oracle munkatársat, főleg a nagyrészt liberális Szilícium-völgyben dolgozó alkalmazottat, akik a hét elején online petíciót készítettek, amelyben felszólították Ellison-t az esemény megszüntetésére. „Csalódottak vagyunk abban, hogy a cég alapítója és Larry Ellison Donald Trump támogatásán dolgozik, ami nem erősíti meg a cég alapvető értékeit, sokszínűséget, a befogadást és az etikus üzleti magatartást”-mondta ki a petíció. Nem segítette a helyzetet, hogy az Oracle „letiltotta” a protestálók által létrehozott weblapot, amit aztán egyszerű web hibának állítottak be a hírek alapján.

A vállalat részvényárfolyama ezen a héten 1,06%-ot korrigált. A vállalat részvényenként viszont magas osztalékfizetéssel 0,22 euró negyedéves osztalékkal rendelkezik.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot →

Szólj hozzá