Best of Dividens vagyonkezelt részvénykosár

A Novartis és a Civica új együttműködése

By július 13, 2020 október 1st, 2020 No Comments
A koronavírus világjárvány és az akut kezelésben alkalmazott gyógyszerek hiánya óriási terheket tett a kórházakra, főként az olyanokra, akik speciális ellátásokra szoruló betegekkel foglalkoznak.

A szükséges gyógyszerek krónikus hiányának felszámolása érdekében a napokban a Novartis és a nonprofit Civica Rx partneri kapcsolatot kötöttek, hogy biztosítani tudják az egészségügyi központok számára a sürgős készítményeket. A Novartis a kórházakba hat generikus injekciós készletet szeretne szállítani a Civica-val kötött megállapodás részeként a krónikus betegségek gyógyítása érdekében. A vállalat célként tűzte ki, hogy ebben az évben megkezdje az antibiotikumok, savcsökkentők, vérhígítók, vérnyomáscsökkentők és gyógyszerek szállítását. Ezenkívül Donald Trump felvette a kapcsolatot a kevésbé ismert Civica-val is, ugyanis az amerikai elnök 345 millió dollár értékben szeretne a költségvetésben hozzájárulni a rászoruló betegek gyógyszeráraihoz.

A svájci Novartis a hétvégére 80 eurón zárt. A cég kapitalizációs tőkéje meghaladja a 2020,7 milliárd eurót. A Novartis az egészségügy egyre több területén globálisan is vezető szerepet tölt be. A vállalat innovatív gyógyszereket készít és hosszú ideje vezető szereplője az egészségügyi területnek.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!