Kopernikus részvénykosár

Hatalmas bírságot fizet a Novartis leányvállalata

By 2020.03.17. július 3rd, 2020 No Comments
Az igazságügyi minisztérium hétfőn közölte, hogy a Sandoz-nak, a Novartis leányvállalatának, 195 millió dolláros büntetést kell kifizetnie, mert a vádak szerint nem megfelelő módon kezelték gyógyszereik forgalmazását a versenypiacon.

A New Jersey-ben, Princetonban székhellyel rendelkező generikus gyógyszergyártó elfogadta és hivatalosan megerősítette, hogy valóban manipulálta termékeinek árát. Így a vállalat vezetői elmondták, hogy kifizetik a büntetést. Az Igazságügyi Minisztérium számára ez a legnagyobb bírság, amelyet az osztály a belső monopóliumellenes ügyben kiszabott. A tisztviselők szerint a társaság 2013 és 2015 között összeesküvést folytatott más gyógyszergyártókkal és vezetőikkel a kritikus gyógyszerek árainak emelése érdekében, sértve a kiszolgáltatott fogyasztókat, például az idősebbeket. A hírek alapján Hector Armando Kellum, a vállalat volt elnöke is vád alá került az ügy miatt.

A Novartis vállalat részvényeinek kereskedését a hétvége fele fel is függesztették, de a vállalat részvényei így is 80,19 eurón zártak.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot →

Szólj hozzá