e-mobilitás

A Tesla eredményei

By július 27, 2020 október 1st, 2020 No Comments
A Tesla szerdán nyilvánosságra hozta a második negyedévben elért bevételét, ami 6,04 milliárd dollárt jelentett a vállalatnak.

Ez azt jelenti, hogy a vállalat bevétele éves szinten 4,9%-kal esett vissza, de ennek ellenére meghaladta a piaci várakozásokat. Eközben a részvényenkénti eredmény 0,5 dollár volt. A Tesla összesen 90.000 járművet szállított ki a negyedévben, mely alig 5%-kal múlta alul a tavalyi időszakot. A nettó bevétel 104 millió dollárra esett vissza, amely javulást jelent a 2018. azonos időszakban regisztrált 408 millió dolláros nettó veszteséghez képest.

A vállalat részvényárfolyama ezen a héten 5,59%-ot korrigált, miután az elmúlt három hónap alatt 95,41%-ot emelkedett. A Tesla jelenleg már a Toyota vállalatot is megelőzte kapitalizációs tőke vonatkozásában. A Tesla vállalat célja, hogy mostani gyártást duplájára, azaz heti 4000-re növelje a sanghaji üzemében.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!