e-mobilitás

Az Alphabet érdeklődik a TikTok iránt

By 2020.09.07. szeptember 30th, 2020 No Comments
A Google anyavállalata, az Alphabet állítólag fontolóra vette a TikTok videó alkalmazás részvényének megvásárlását.

Az Alphabet kisebbségi, szavazati joggal nem rendelkező részesedést vásárol befektetési társaságain keresztül jelentette a Bloomberg. Az Alphabet mellett sok más vállalat is előállt a TikTok megvásárlásának szándékával. Valószínűleg a Microsoft, amely látszólag a leghosszabb ideje versenyző, is nyilvánosan bejelentette érdeklődését a videoalkalmazás iránt, de információk szerint a Twitter és az Oracle is érdeklődést mutatott. Az Alphabet részvényei már április óta emelkedő trendben vannak, ez az utóbbi napokra is vonatkozik. Augusztus végén 1370 euró alatt is volt az árfolyam, mely 1450 euró fölé került szeptember elején.

Az Alphabet részvényárfolyama ezen a héten 3,47%-ot esett. Az Alphabet vállalat hosszabbtávon jó befektetés lehet, hiszen az internetes keresések közel 90 százaléka a cég platformján fut le. A Google folyamatosan dolgozik a szolgáltatásai fejlesztésén. Az Alphabet alá tartozó egységek pl. a Waymo, Verily is igen erős negyedévet ért el, míg a Google Cloud a dinamikus 53 százalékos növekedést ér el az utóbbi negyedévekben.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá