e-Mobility vagyonkezelt részvénykosár

 

A Tesla új igazgatója

A Tesla német Gigafactory-ja újabb igazgatóval bővül, aki korábban a Mercedes-Benz berlini motorgyár főnöke volt. A bejelentést követően német szakszervezet néhány tagjának véleménye szerint ez veszélyezteti a német versenypiacot. A szakszervezet árulásnak titulálta a lépést és a német kiadvány felszólította a munkavállalókat a Mercedes gyárának azonnali leállítására. A Tesla jelenleg nem nyilatkozott az ügyben.

A Tesla részvényárfolyama ezen a héten 5,01%-ot korrigált. A Tesla vezetősége kijelentette, hogy nagyobb akkumulátorral és hatótávolsággal frissítik a Tesla Model 3-at. Így a jelenlegi 79 kilowattórához képest nagyobb kapacitású 82 kilowattórás akkumulátor kapott helyet. A Tesla folyamatosan bővíti az elektromos autózással kapcsolatos tevékenységét. A cég stabil háttérrel rendelkezik. Illetve a harmadik negyedéves eredményadatok alapján Elon Musk által vezetett Tesla jó úton halad és képes arra, hogy 2020-ban elérje 500.000 darabos járműszállítási célját.

 

A BYD és a környezetvédelem

A BYD, az elektromos járművek piacának egyik vezetője, a héten a Shenzhen Bus Group (SZBG) partnereként részt vett a Green Transport Partnership médiaeseményen. A Zero globális együttműködés a vállalkozások, a városok és más érdekelt felek számára lett kialakítva, hogy egyesítsék erőiket a szén-dioxid-kibocsátás csökkentése érdekében. A BYD több általa fejlesztett elektromos járművet szeretne biztosítani a vállalatok számára a jövőben.

A BYD Company részvényei ezen a héten 8,19%-ot korrigáltak. A BYD beszámolt arról, hogy folyamatosan növekszik az elektromos autóinak száma, októberben 23.217 autót adott el, ez 84,8%-os növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest. Összességében a BYD Company eladási számai erősebbnek tűnnek a többi kínai székhelyű járműgyártó mellet, ezért a Zacks elemzői hosszútávon tartásra és vásárlásra javasolják a vállalat részvényeit.

 

Az Alphabet második negyedéves jelentése

Az Alphabet a második negyedévben az összes becslést felülmúlta, annak ellenére, hogy az előző negyedévben jelentős veszteséget realizált. Az eredmények erőteljes fellendülést mutattak az alapvető hirdetési üzletágban, amelyet a Covid-19 járvány okozott. A hirdetések által vezérelt online cégek, a Pinterest és a Snap hasonlóan erős jövedelemről számoltak be. A szeptember 30-ával végződő negyedévre a vállalat 37,10 milliárd dolláros reklámbevételt jegyzett, szemben az egy évvel ezelőtti 33,80 milliárd dollárral. A YouTube-hirdetések növekedése különösen gyors volt, 32%-kal magasabb, mint egy évvel ezelőtt.

Az Alphabet részvényei ezen a héten 1,39%-ot emelkedtek. Az Alphabet, azaz a Google kevesebb, mint 25 év alatt globális nagyvállalattá nőte ki magát, jelenleg az 1000 milliárd dolláros cégek legfiatalabbja. A cég bevételei 2015 óta több mint kétszeresére nőttek. Az EPS növekedése az elmúlt három évben nagyon lenyűgöző volt, így a SimpleyWall Street elemzői még mindig vételre javasolják a cég részvényét.

 

 

 

Healthcare vagyonkezelt részvénykosár

 

Érkezik az Amgen és a Novartis közös gyógyszere

Számos versenytársat megelőzve az Amgen és Novartis új, IV. fázisú eredményeket mutatott fel az Aimovig gyógyszere a migrén kezelésében. A két vállalat a gyógyszert körülbelül másfél évvel ezelőtt kezdte tesztelni, mikor is az Amgen és a Novartis orvosszakértői a UnitedHealth Group-nál bemutatták az innovatív készítményt. A jelenleg az Amgen tulajdonában lévő gyógyszer a jövő évben kerülhet a piacra.

Az Amgen részvényei ezen a héten 3%-ot emelkedtek. Az Amgen nemrég több tudományterület szakembereit tömörítő csoportot hozott létre, melynek célja a megoldások bővítése a gyógyszerfejlesztés területén.

Az Amgen élen jár egy DNS-technológia és a molekuláris biológia újításain alapuló új termékek fejlesztésében. Az Amgen vezette be a biotechnológiai ipar áttörő gyógyszereit. Napjainkban az Amgen az Egyesült Államok ötszáz legnagyobb árbevételű nyílt részvénytársaságát felsoroló Fortune 500 listán szerepel és több millió beteg gyógyulását segítő vállalatként továbbra is a vállalkozó szellemet képviseli, a tudományos fejlődésre épít és elkötelezetten támogatja a súlyos betegségek leküzdését.

 

A Johnson&Johnson és a Covid

A Johnson&Johnson élen jár a COVID-19 elleni oltás létrehozatalában. A vezérigazgató úgy nyilatkozott, hogy a COVID-19 vonatkozásában nincs versenyjogi kérdés, mindent megtesznek a vakcina mielőbbi publikálása érdekében. Az is nyilvános immáron, hogy a vállalat a Pfizer segítségével alkotta meg a készítményt. A vállalat még januárban megkezdte a gyógyszer készítését, amikor a COVID először megjelent. Az is kiderült, hogy a Johnson&Johnson az Ebola, Zika és HIV kezelésére használt rendelkezésre álló adatokat és kezeléseket használta fel a koronavírus elleni vakcina fejlesztésére.

A Johnson&Johnson vállalat részvényárfolyama ezen a héten 5,38%-ot emelkedett. A Johnson&Johnson vállalat részvényei hosszútávú befektetésre alkalmas, a cég mögött stabil babaápolási, tisztálkodási szereket, egészségügyi termékeket gyártó és forgalmazó részleg áll. A cég törzstőkéje folyamatosan nő és a vállalat 58 éve található meg a New-York-i tőzsdén. A Johnson&Johnson éves szinten 5,53% osztalékot fizet.

 

A United Healthcare az influenzára is figyel

A Covid-19 miatt a kórházi kezelések jelentősen megemelkedtek, az orvosok aggodalmukat fejezték ki az egészségügyi rendszer jelentős megterhelése miatt, amire további nehezítés várhat a szezonális influenza megjelenése miatt. A UnitedHealthcare, az ország legnagyobb egészségbiztosítója, jelentős készlettel látja el a veszélyeztetett betegeket. Az emberek otthon elvégezhetik a tesztet, majd laboratóriumi elemzés céljából elküldhetik a kórháznak, ezzel segítve a betegeket és az orvosokat a tüneteik okának a megállapításában.

A UnitedHealth Group részvényei ezen a héten 2,36%-ot emelkedtek. A UnitedHealth Group részvényvásárlása azért is jó lehetőség mert ebben a negyedévben a 3,30 dolláros EPS is jobb lett a vártnál és így 16%-kal verte az elemzői előrejelzéseket. A cég negyedéves bevétele 65 milliárd dollár lett, amely a várokozásnak megfelelő. A Morgan Stanley elemzői továbbra is vásárlásra ajánlják a cég papírjait.

 

 

 

Telemedia vagyonkezelt kosár

 

A Microsoft új alelnöke

A Microsoft Corp. Christopher Youngot nevezte ki üzletfejlesztési ügyvezető alelnöknek. A technológia és a kiberbiztonság elismert szakértője, Young legutóbb a McAfee, a világ egyik legnagyobb kiberbiztonsági vállalatának vezérigazgatója volt.

A Microsoft részvényei ezen a héten 3,22%-ot korrigáltak. A Microsoft az utóbbi években a felhőszolgáltatással, az X-Box fejlesztésével és a Microsoft Team korszerűsítésével folyamatosan növekedett. A cég papírja hosszútávon jó lehetőség, hiszen kiszámíthatóság és stabilitás jellemzi a vállalatot.

 

A Fiserv B2B programja

A Fiserv Inc. egymillió dollár támogatást nyújt a pandémiával és a közelmúltbeli társadalmi, gazdasági problémákkal sújtott milwaukee-i vállalkozásoknak a Back2Business támogatási programja révén.

A Fiserv részvényei ezen a héten 5,61%-ot emelkedtek. A fizetési és pénzügyi szolgáltatási technológiai megoldásokat kínáló Fiserv összeköti a kisvállalkozásokat olyan erőforrásokkal, mint a mentorálás, az üzleti coaching és az értékesítési platformjai. A Fiserv lehetőség, mert a vállalat emelte a 2020-as teljes évre vonatkozó kilátásait és most arra számít, hogy az egy részvényre jutó korrigált eredmény legalább 11 százalékkal nő 2019-hez képest.

 

Az Apple újabb fejlesztése

Az Apple nagy Mac eseménye alatt három új számítógépet adott ki-egy új MacBook Air-t, egy 13 hüvelykes MacBook Pro-t és egy új Mac mini-t. A három számítógépben az M1 chip a közös. Ez a ARM vállalat tervezésein alapuló nagy teljesítményű kártya az Apple Silicon csomag részeként került be a gépekbe, mely a vállalat elmondása szerint, a vállalat eddigi leginnovatívabb alkotása lett. Az Apple jelenlegi beszámolói alapján mind három gép akkumulátor ideje 18 órás aktív üzemidőt biztosít, köszönhetően az új energiacelláknak és a chip-ek teljesítményeinek.

Az Apple részvényárfolyama ezen a héten 0,48%-ot menetelt. Az Apple esetében szeptemberben a Goldman Sachs szerint az iPhone gyártója tartásra minősült. Az Apple vállalat AR fejhallgatón és AR szemüvegen dolgozik és ezek hamarosan hivatalosan is piacra kerülhetnek. Az elmúlt négy évben Tim Cook, az Apple vezérigazgatója többször is elmondta, hogy az Apple a technikai újítások területén és a mesterséges intelligenciában a vállalat az amerikai gazdaság fontos részévé válik. Az olyan vállalatok versenyében, mint a Google, a Facebook, a Microsoft és a WIMI, az Apple továbbra is vezető szereplő. Az Apple a hardver, a szoftver, az alkalmazásbolt, a fejlesztők és a kiskereskedelem zárt hurkú ökoszisztémáját hozta létre.

 

 

 

Kopernikus vagyonkezelt részvénykosár

 

A Mastercard már nem a kártyákban látja a jövőt?

A Mastercard Inc. vezérigazgatója nagy lehetőséget lát a hitelkártyákon túl, mivel a vállalatnál egyre gyorsabban jelennek meg a pénzügyi tranzakciók. A társaság bejelentette, hogy Vocalink termékét választották ki Kanada új valós idejű fizetési rendszerének, a Real-Time Rail nevű elszámolásának kezelésére. A valós idejű fizetések bankszámlán vagy más pénzügyi hitelesítő adatokon alapulnak, de gyorsabb sebességre és több tranzakciós adat továbbítására képesek, mint a hagyományos automatizált klíringház (ACH). A napokban bejelentésre került, hogy Kanada is csatlakozik az Egyesült Királysághoz, az Egyesült Államokhoz és Thaiföldhöz a Mastercard Vocalink segítségével a valós idejű fizetésekhez.

A Mastercard vállalat részvényei ezen a héten 6,82%-ot emelkedtek. A Mastercard szerint a mobiltárcás tranzakciók száma közel háromszorosára nőtt 2019 és 2020 szeptembere között. A Mastercard együttműködésen alapuló megközelítése az innovációban azt jelenti, hogy olyan megoldásokba érdemes befektetni, amelyek több embert vonzanak a digitális gazdaságba, bizalmat keltenek, és biztosítanak minden tranzakciót és interakciót. A Mastercard kevesebb, mint 15 év alatt óriási növekedést ért el és az osztaléknövekedése figyelemre méltó.

 

A L’oréal virtuális sminkje

A szelfisszűrők az elmúlt években rendkívüli népszerűségnek örvendnek, amit szinte minden nagyobb számítástechnikai vállalat kihasznál. A kozmetikai világban az elmúlt években némi gyors változás következett be, mivel a smink termékek különösen népszerűnek bizonyultak a fogyasztók és az influencerek által támogatott márkák érvényesüléséhez, míg a kevesebb közösségi jelenléttel rendelkező márkák a háttérbe szorultak. Rengeteg régi márka látta bevételeik csökkenését. A L’oréal ennek érdekében saját termékeire alkotott filtereket a különböző social média platformokon (messenger, instagram, snapchat), melyek segítségével virtuálisan is ki lehet próbálni a cég termékeit.

A L’oreal vállalat részvénye ezen a héten 6,65%-ot emelkedett. A L’oreal vállalat ezen a héten bejelentette, hogy átcsoportosítja terjeszkedését az észak-ázsiai zónába is, így Kína, Hongkong, Tajvan, Japán és Dél-Korea területén szeretne online és offline áruházakat nyitni. Ezenkívül Dél-Ázsiában, Észak-Afrikában és a Közel-Keleten is szeretne nyitni a vásárlók felé. A L’oreal értékesítése 8,27 milliárd dollár lett a júliustól szeptemberig tartó időszakban, 1,6%-kal nőtt az egy évvel korábbihoz.

 

A Walt Disney negyedik negyedéve

A Walt Disney a parkok és termékek eladásait vizsgálva 2,4 milliárd dolláros visszaesést tapasztalt a COVID-19 miatt a negyedik negyedévében. A negyedik negyedévi park bevétele 61%-kal, mintegy 2,6 milliárd dollárra csökkent az elmúlt pénzügyi évhez képest-mondta a Disney. A szegmens működési eredménye szintén 2,5 milliárd dollárral csökkent, 1,1 milliárd dolláros veszteséggel. A COVID-19 teljes nettó káros hatása a szegmens működési bevételeire a negyedik negyedévben várhatóan körülbelül 2,4 milliárd dollár lesz a szakértők szerint. A vállalat nagyobb elbocsátásokkal próbálta stabilizálni a kialakult helyzetet, viszont ez sem hatékonynak, sem etikusnak nem bizonyult, tekintve az akció körül kialakult fogyasztói véleményeket.

A Walt Disney részvényei ezen a héten 8,57%-ot emelkedtek. A Morgan Stanley szerint a Walt Disney Disney+streaming szolgáltatása hosszútávon akár előnyösebb lehet, mint vetélytársai. A Walt Disney társaság azt is bejelentette, hogy lemond a következő féléves osztalékról.

 

 

 

Best of Dividends vagyonkezelt részvénykosár

 

A Sanofi hatalmas beruházásra készül

A francia Sanofi, a világ egyik legnagyobb gyógyszeripari vállalata 50 millió eurót szeretne befektetni a Jeito Capital kockázati tőke társaságba-közölte a Jeito vezérigazgatója. A párizsi székhelyű Jeito Capital kockázatitőke-társaság a biofarmatikai és biotechnológiai vállalatokban érdekelt, ezen belül a finanszírozási szakaszban van. A Sanofi a világ ötödik legnagyobb gyógyszergyártója, a receptköteles termékek forgalmazása terén erős évet zárt. Ismertebb vény nélküli márkanevei közé tartozik több olyan termék, amely a refluxot is gyógyítja, ilyen termékek a Rolaids és a Zantac.

A Sanofi S.A. vállalat részvényei ezen a héten 2,5%-ot emelkedtek. Két hónapja jelent meg a hír, hogy megvásárolja a Sanofi a Principia Biopharmát, egy olyan gyógyszercéget, amely a sclerosis multiplex ellen fejleszt egy ígéretes gyógymódot. A Sanofi a Principia Biopharma részvényeseinek 100 dollárt ajánlott fel részvényenként, ezzel nagyjából 10%-os prémiumon vásárolják fel a céget, mint amennyi a 90,74 dolláros tőzsdei árfolyam. Az akvizíción keresztül a Sanofi az autoimmun-betegségek és az allergiák elleni gyógyszerek fejlesztését gyorsítja majd fel.

 

A BHP nem változtat előrejelzésein

A BHP Group PLC bejelentette, hogy a réz termelés 2%-kal nőtt a 2020 szeptemberi negyedévben, megcáfolva ezzel a szakértők előrejelzéseit. A vállalat a kohászati szén és a vasérc termelésének nagyságrendjét is megadta, melyek a beszámolók alapján szintén rekordmagasságot értek el. Minden termelési és egységköltség-útmutató változatlan maradt a 2021-es pénzügyi évre nézve, ami igen jó hír a befektetők számára. Eközben a BHP folytatja a kőolaj, a réz és a vasérc fejlesztés alatt álló nagy projektjeit. A vállalat célja, hogy költséghatékonyabban tudják üzemeltetni kitermelő üzemeiket, melynek szerves része lesz az online rendszerek teljes átalakítása.

A BHP Group részvényei ezen a héten 3,45%-ot emelkedtek. BHP Group egy jól diverzifikált portfólió elengedhetetlen része lehet, ezért a magas osztalékfizetés mellett a vállalat vasérc, fémkohászati szén és réz bányászat, fejlesztés, előállításával és feldolgozásával foglalkozik. A BHP Group elmondhatja magáról, hogy az olaj mellett a világ egyik legnagyobb rézbányáival rendelkezik.

 

A Bank of Nova Scotia új igazgatója

A Bank of Nova Scotia bejelentette, hogy az Air Canada távozó vezérigazgatója, Calin Rovinescu csatlakozott a cég igazgatóságához. A torontói bank bejelentése közvetlenül azután történt, hogy Rovinescu bejelentette, hogy februárban visszavonul a légitársaságtól, mivel a COVID-19 közepette az utazási szektor az újjáépítéssel küzd. Aaron Regent, a bank igazgatóságának elnöke elmondta, hogy Rovinescut az ország egyik legeredményesebb vezérigazgatójának tartja, és úgy véli, hogy a Bank of Nova Scotia profitálni fog a csatlakozásból. A vállalati stratégiában, a növekedésben és a részvényesi értékteremtésben bizonyított már az Air-Canada igazgatója

A Bank of Nova Scotia részvénye ezen a héten 6,83%-ot erősödött. A Bank of Nova Scotia öt éves viszonylatban átlag 5,73%-os osztalékot fizet. A kanadai bank 9 éve sikeresen van jelen a tőzsdén és folyamatosan fejleszti a banki apparátusát és szolgálja ki a kanadai lakosságot, mind hitel, mint bankbetéti oldalon. A cég részvénye hosszútávra ajánlott.

 

 

 

Egyedi részvények

 

A Tencent Holdings, mint szerencsejáték nyertese

A Tencent Holdings felülmúlta a várakozásokat, mivel szerencsejáték vállalkozása a harmadik negyedévben 89%-os profitot hozott. A Tencent legnépszerűbb okostelefonos játéka, a Honor of Kings az első tíz hónapban átlagosan 100 millió aktív felhasználású vonzott naponta. A Tencent részvényei 4,7%-kal emelkedtek a hét vége felé és 53,6%-kal emelkedtek ebben az évben, szemben az S&P 500 10,4% -os növekedésével. A hét elején a kínai szabályozók új monopóliumellenes szabályokat javasoltak, amelynek célja az országban a technológiai óriások, a Tencent, az Alibaba Group Holding, a JD.com és más e-kereskedelmi óriások növekvő hatalmának visszaszorítása. A fokozott ellenőrzés ellenére a vállalatnál úgy látják, hogy a Tencent és az Alibaba is megőrzi piaci erőfölényét. A Tencent online hirdetési bevétele 16%-kal nőtt ebben a negyedévben A Tencent szerint az aktivitás normális mederben van, leszámítva az utazási és az ehhez kapcsolódó iparágakat. A Tencent fintech és üzleti szolgáltatásainak bevétele 24%-kal, 33 milliárd jüanra emelkedett. Az üzleti szolgáltatások némileg lelassultak, mert a járvány elhúzódó hatással volt az új szerződések aláírására. A legnagyobb bevételt termelő szegmens, az internetes videojátékok üzletágának a bevétele 45 százalékkal, 41,422 millió jüanra duzzadt. A szembetűnő emelkedést elsősorban az okostelefonos játékokból származó bevétel hajtotta, amely 39,173 millió jüant hozott a cégnek a harmadik negyedévben.

A Tencent részvényárfolyama ezen a héten 3,66%-ot korrigált. A 22 éves múltra visszatekintő óriásvállalat egy kiváló lehetőség befektetés szempontjából. A Tencent vállalat izgalmas, mert a társaság több mint egymillió szervert tartalmazó adatközpontok hálózatát építette ki az elmúlt időszakban.

 

Az Automatic Data Processing jó minősítése

Azok számára, akik erős üzleti szolgáltatási részvényeket szeretnének találni, azoknak az Automatic Data Processing (ADP) részvényvásárlása a legjobb lehetőség. Az Automatic Data Processing (ADP) az üzleti szolgáltatások szektor 207 egyedi részvényének egyike. A vállalat a 9. helyen áll a Zacks ágazati rangsorában. A Zacks elemzői az ADP vállalat múltját, cash-flowját, nyereségét, bevételeit, kiadásait, likviditását tekintve a céget kiválóra értékelték. Az ADP részvénye jelenleg a Zacks rangsorában 2. helyen áll és vásárlási minősítésre javasolják a cég papírjait.

Az elmúlt 90 nap során az ADP teljes éves jövedelmére vonatkozó Zacks-konszenzusi becslés 12,64%-kal emelkedett meg. Ez azt mutatja, hogy az elemzői hangulat javult és a vállalat jövedelmi kilátása erősebb lett. Legfrissebb adatai szerint az ADP éves szinten mintegy 0,33%-kal erősödött. Az Automatic Data Processing ebben az évben jobban teljesít, mint versenytársai. Az üzleti szolgáltatások részvényeiben érdekelt befektetőknek továbbra érdemes vásárolni az ADP részvényt. Így egyre több intézményi befektető helyezte el ebben az évben befektetési alapjába a cég részvényeit és vásárolt nagyobb mennyiséget. A Polen Capital Management nemrég kiadta 2020 harmadik negyedéves befektetői levelét, amelyben a Polen Capital néhány részvényt emelt ki, köztük az Automatic Data Processing részvényét. A Polen Capital Market szerint a vállalat kiváló lehetőség kisbefektetőknek.

Az ADP részvényei ezen a héten 3,25%-ot emelkedtek. Az Automatic Data Processing Inc. emberi erőforrás-kezelő szoftvereket és szolgáltatásokat nyújt. Az ADP részvényállománya 15%-kal növekedett az elmúlt egy hónap alatt. A Polen Capital tanácsadói szerint 2020 második negyedévében az Automatic Data Processing Inc. részvényei vételi pozícióinak száma körülbelül 7%-kal nőtt az előző negyedévhez képest A Polen Capital Management tanácsadói szerint az Automatic Data Processing Inc. részvénye a 30 legjobb befektetés között szerepel.

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!