Telemedia részvénykosár

Az Alphabet ismét a felhőkben tevékenykedik

By 2020.07.13. október 1st, 2020 No Comments
A kenyai kormánnyal kötött megállapodást követően az Alphabet Kenyában elindította az első nagysebességű, léggömbökkel működő internet hálózatát.

A szolgáltatást a Loon, az Alphabet egysége és a Telkom Kenya, a kelet-afrikai nemzet harmadik legnagyobb távközlési szolgáltatója fejlesztette ki és üzemelteti. A Loon szerint a Kenya Rift-völgyének távoli területein szerdán indított szolgáltatás kezdetben Kenya nyugati és központi részein 50.000 négyzetkilométeres területet fog lefedni. A cél azonban, hogy 35 léggömbből álló flottát tudjanak megalkotni Kelet-Afrikában az elkövetkező hetekben, ezzel internet hozzáférést biztosítva a régió lakosságának. A napelemes léggömbök fejlesztését már több éve bejelentette az Alphabet, viszont arra kevesen számítottak, hogy 4G-s internetsebességet fog biztosítani.

A Google anyavállalat, azaz az Alphabet részvényei ezen a héten 2,88%-ot erősödtek. A vállalat a Boston Consulting Group 50-es innovációs ranglistáján idén a második helyet érte el. A JP. Morgan szerint a cég nemcsak a számitástechnika miatt lehet befektetésre javasolt, hanem azért is, mert több milliárdos összeget fordít az önvezető járműtechnológia kifejlesztésére.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá