Best of Dividens vagyonkezelt részvénykosár

A Sanofi vakcinája is tesztelés alá került

By november 3, 2020 No Comments
A GlaxoSmithKline és a Sanofi gyógyszercégek 200 millió adag koronavírus vakcinát biztosítanak tesztelés szempontjából.

A két vállalat oltása jelenleg tesztfázisban van. A brit GlaxoSmithKline vállalat közölte, hogy a tesztelés csúsztatásának oka, hogy a koronavírus mellett jelentősen megnövekedett az egyéb gyógyászati készítmények kereslete. A GSK és a Sanofi közös oltóanyaga a Covax rendszerében fog vizsgázni, amelyet az Egészségügyi Világszervezet, azaz a WHO támogat. A Covax célja, hogy 2021 végéig kétmilliárd vakcinaadagot szállítsanak ki az egész világon. Több mint 180 nemzet, köztük Kína csatlakozott a tervhez, de egyesek, köztük az Egyesült Államok, úgy döntöttek, hogy ragaszkodnak saját ellátási láncaikhoz.

A vállalat  részvényei ezen a héten 6,75%-ot korrigáltak. Az értékesítés szempontjából a Sanofi a világ egyik legnagyobb gyógyszeripari vállalata. A Sanofi részvényeinek vásárlása már csak azért is jó lehetőség, mert a legnagyobb tőzsdén jegyzett társaságok, Forbes Global 2000 rangsorát tekintve a 69. helyen áll.

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével.  Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!